Grootste aandeelhouder blokkeert stemming van Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 februari 2013 15:36

Mac

Apple is in conflict met David Einhorn, de grootste aandeelhouder van het bedrijf. Een stemming van het bedrijf over het bestuursbeleid van Apple is geblokkeerd door Einhorn, die stelt dat Apple in strijd met de regels handelt.

Einhorn is enige tijd terug een rechtszaak tegen Apple gestart aangezien de investeerder van mening is dat Apple aandeelhouders in één stemming over te veel veranderingen laat beslissen. The Financial Times meldt dat een rechter Einhorn in het gelijk stelt en van mening is dat Apple inderdaad in strijd met de regels heeft gehandeld.

Apple is teleurgesteld

Apple is niet gelukkig met de beslissing en laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn. Het feit dat het voorstel nagenoeg door de stemming heen is gekomen draagt hier niet aan bij. Van alle aandeelhouders die wel op ‘Proposal #2’ hadden gestemd, gaat volgens Apple 97 procent akkoord met de wijzigingen in het bestuursbeleid.

Einhorn en Apple hebben al langer onenigheid. De manager van het hedgefonds Greenlight Capital wil dat Apple meer dividend uitkeert aan investeerders. Einhorn wijst hierbij onder andere naar de enorme geldvoorraad van Apple, die inmiddels 137 miljard dollar bedraagt. De aandeelhouder is van mening dat Apple onnodig veel geld achter de hand houdt. Apple is het hier echter niet mee eens en wil zijn geldvoorraad achter de hand houden.

0 Reactie(s) op: Grootste aandeelhouder blokkeert stemming van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.