Greenpeace beloont Apple's investeringen in duurzame energie

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 juli 2012 19:48

Nieuws

Greenpeace heeft een nieuwe versie uitgebracht van de lijst met meest vervuilende aanbieders van cloud computingdiensten. Apple scoort in drie van de vier categoriën waar bedrijven op worden beoordeeld beter.

Reuters schrijft dat Greenpeace dit in een nieuw rapport bekend heeft gemaakt. Apple heeft zijn hogere score waarschijnlijk te danken aan de belofte dat zijn datacenters in 2013 niet langer gebruik zullen maken van energie die is opgewerkt door kolencentrales. Daarnaast heeft Apple de ambitie geuit iCloud voor honderd procent aan te drijven met duurzame energie.

Onder aan de lijst

De hogere score van Apple wil niet zeggen dat het bedrijf hoog op de lijst met bedrijven die duurzame energie inzetten in cloud computingfaciliteiten. Apple eindigt onder aan de lijst, tussen bedrijven als Microsoft, Google, Facebook, IBM en Oracle.

Greenpeace publiceerde in april 2012 het rapport 'How Clean is Your Cloud?'. In het rapport leverde de milieuorganisatie flinke kritiek op Apple wegens het gebruik van elektriciteit uit steenkool en kernenergie. Apple was het hier niet mee eens en stelde dat zijn datacenter in Maiden, North Carolina juist zowel zuinig als groen is.

0 Reactie(s) op: Greenpeace beloont Apple's investeringen in duurzame energie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.