Gratis snuffelen aan iWork van Apple

Door: matthijs-van-den-broek | 26 augustus 2013 09:08

Mac

We weten niet hoe lang, maar het is op dit moment mogelijk om als iCloud gebruiker van Apple gratis aan de slag te gaan met iWork diensten als Keynote, Pages en Number. Normaal gesproken zijn dit betaalde diensten, maar nu zijn ze via internet bereikbaar voor iedereen.

Softwaresuite iWork is de desktopsoftware van Apple die een directe concurrent is van Microsoft Office. Nu de software ook geschikt gemaakt is om alleen met een internetverbinding te benaderen zonder het installeren van software, is iWork dus een zogeheten "clouddienst" geworden die te vergelijken is met Google Drive.

Apple test de via het internet bereikbare software voor tekstverwerking, presentaties en spreadsheets al langer, maar tot vorige week was de dienst alleen te gebruiken door ontwikkelaars en een kleine groep gewone iCloud-gebruikers. De apps hebben grotendeels dezelfde functionaliteiten als de apps die draaien op het mobiele besturinssysteem iOS en op OS X; de desktopsoftware van Apple.

Onlangs betaalde ik nog 16 euro voor de Keynote app op iPad; het is dus zeker de moeite waard om de diensten van Apple eens uit te proberen om te kijken wat je er van vindt. De diensten staan in "beta", dat betekent dat ze nog niet helemaal vloeiend zullen werken. Het kan ook goed zijn, dat Apple de toegankelijkheid op termijn weer terugtrekt; dus mocht je het interessant vinden dan moet je niet te lang wachten. Tenminste, als je geen zin hebt om je portemonnee te trekken...

Ook als je nog geen iCloud hebt kun je gemakkelijk toegang krijgen tot deze cloud software van Apple: je moet je even registreren als Apple-gebruiker en dan kun je met je Apple-ID inloggen op iCloud.com en direct aan de slag gaan.

0 Reactie(s) op: Gratis snuffelen aan iWork van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.