GrandPerspective, visueel en snel schijfruimte vrijmaken

Door: Robbert Brus | 31 mei 2010 13:53

Review

Het klinkt iedereen bekend in de oren: een chronisch tekort aan schijfruimte en geen idee welke bestanden deze schijfruimte in beslag nemen. Met GrandPerspective kun je de data op je harde schijf visueel in kaart laten brengen en in een oogopslag zien waar de datavreters zich bevinden.

GrandPerspective is een Nederlandstalige, gratis Open source tool. Na het downloaden en starten vraagt het programma welke map deze moet inlezen. Selecteer de schijf of map waar je een overzicht van wilt hebben en klik op Lees in. Afhankelijk van de omvang van je harde schijf kan het even duren voordat het programma alles ingelezen heeft.

Na het inlezen wordt een afbeelding met allemaal blokjes weergegeven. Elk blokje staat voor een bestand. De omvang van elk blokje is afhankelijk van de omvang van het bestand (hoe groter het bestand, des te groter het blokje). Zo zie je in een oogopslag welke bestanden echte ruimtevreters zijn en kun je indien gewenst deze verwijderen. In submappen snuffelen kan ook. Je kunt de map openen, maar ook beginnen op met de harde schijf en dan stukje bij beetje verder inzoomen op de mappen.

GrandPerspective is een ontzettend handige en onmisbare tool als je schijfruimte tekort komt. In een oogopslag vind je de boosdoeners, daarbij is het nog gratis ook!

GrandPerspective homepage

DirectDownload

0 Reactie(s) op: GrandPerspective, visueel en snel schijfruimte vrijmaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.