Gps op de smartphone

Door: onno-karman | 09 september 2011 13:39

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

5. Zoek mijn iPhone

Een bijzonder handige toepassing voor iPhone-gebruikers is Zoek mijn iPhone. Deze dienst en bijbehorende app is van Apple zelf en is gratis te downloaden. Hoewel de app in principe alleen voor iPhone 4, iPad en iPod Touch (vierde generatie) bedoeld is, werkt hij ook op oudere iPhones. Zoek in de App Store naar Zoek mijn iPhone en installeer de app. Voor de werking van de dienst is het installeren van de app overigens niet vereist, maar zo kunt u altijd vrienden helpen met het terugvinden van hun iPhone. Voordat u de dienst kunt gebruiken, dient u wel eerst een (gratis) account aan te maken bij MobileMe. Dit kan alleen via een iPhone 4 of iPad en werkt als volgt. Ga naar Instellingen en klik op Mail / Contacten / Agenda. Kies voor Voeg account toe en selecteer MobileMe. Vul vervolgens uw Apple ID en uw wachtwoord in (dit is het account dat u gebruikt bij het kopen van apps in de App Store) en klik vervolgens op Volgende. U krijgt nu op dit e-mailadres een controlemailtje van Apple, klik op de link Nu verifiëren om uw Apple ID te bevestigen. Ga terug naar Instellingen en klik weer op Mail / Contacten / Agenda. Selecteer MobileMe. Schakel het schuifje achter Zoek mijn iPhone in en klik op Sta toe om uw iPhone vindbaar te maken.

Maak een gratis MobileMe-account aan om Zoek mijn iPhone te kunnen gebruiken.

Nu Zoek mijn iPhone op uw iPhone is ingeschakeld, kunt u het toestel altijd traceren. Bent u uw iPhone ergens vergeten of kunt u hem simpelweg niet vinden, adem dan rustig in en uit, want met een beetje geluk kunt u hem zo weer terugvinden. Hiervoor dient uw iPhone natuurlijk wel ingeschakeld te zijn en moet de optie Zoek mijn iPhone zijn geactiveerd. Is dit het geval, dan kunt u naar de bijbehorende website MobileMe gaan en inloggen met uw Apple ID. Is er iemand in uw omgeving met een iPhone of iPad, dan kunt u ook via de Zoek mijn iPhone-app uw iPhone traceren. In beide gevallen logt u dus in met uw Apple ID en begint de zoektocht naar uw verloren iPhone. Meestal is de positie in een mum van tijd bepaald. Het fraaie is, dat u nu op afstand een tekstbericht kunt sturen dat op uw iPhone wordt getoond. Bijvoorbeeld "Ik ben mijn iPhone vergeten, maar kom hem nu ophalen". Daarbij kunt u desgewenst een harde pieptoon laten afspelen, die twee minuten te horen is - zelfs als het geluid op laag volume staat of op stil staat. Ook kunt u de iPhone op afstand vergrendelen met een zelfgekozen code. Is uw iPhone onverhoopt gestolen, dan kunt u hem zelfs op afstand helemaal wissen, zodat in elk geval uw persoonlijke gegevens niet in de verkeerde handen komen. Zoek mijn iPhone is een must-have, maar laten we hopen dat u het nooit hoeft te gebruiken!

Met deze app kunt u een bericht tonen op uw iPhone, een pieptoon laten horen en hem op afstand vergrendelen of zelfs wissen.

6. Locatie-gebaseerde netwerken

Een locatiegebaseerd sociaal netwerk is een dienst waarmee u tips kunt krijgen over bepaalde plaatsen of bijvoorbeeld leuke restaurants in de buurt. Dit gebeurt aan de hand van uw huidige gps-positie. Er zijn inmiddels meerdere locatiegebaseerde sociale netwerken, de oudste en bekendste is Foursquare. Hiervoor is tevens een spelelement bedacht: door 'in te checken' bij zogeheten 'venues', verzamelt u punten en kunt u 'badges' verdienen. Als u vrienden toevoegt, kunt u op de hoogte blijven van waar zij zich bevinden en met hen strijden voor de toppositie op het Leaderboard. De Foursquare-app is beschikbaar voor alle bekende smartphones, maar ook bereikbaar via http://m.foursquare.com. Download, installeer, start de app en maak een account aan door op SIGN UP te klikken. Vul de gevraagde velden in en klik vervolgens rechtsboven op Join. U krijgt nu de mogelijkheid om vrienden toe te voegen, door uw adresboek te scannen, of -­ als­ u er een account hebt - op Twitter en Facebook te controleren wie van uw vrienden ook een account hebben bij Foursquare. Hoewel dit niet verplicht is, is het wel aan te raden, want dat maakt Foursquare een stuk leuker en nuttiger. Als u klaar bent, klikt u op Done.

Foursquare is een locatiegebaseerd sociaal netwerk met een spelelement.

7. Foursquare gebruiken

Nu u Foursquare hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, is het tijd voor een eerste verkenning. Rechtsboven ziet u de knop Check in. Klik hierop om in uw omgeving te zoeken naar plaatsen waarop u kunt inchecken. En u zult zien dat er veel, heel veel plaatsen zijn waar uit u kunt kiezen. In dit voorbeeld zijn we bij de bakker en selecteren we deze in de lijst. Klik vervolgens op Check in here. U kunt nog een bericht toevoegen over de plek waar u bent, waarvoor u net als bij Twitter 140 tekens hebt. Ook kunt u nog een foto toevoegen, als u dit wilt. Standaard deelt u deze update met uw vrienden, zet het schuifje op No als u ze niet wilt storen. Klik op Check in here. U krijgt nu een schermpje te zien met allerlei informatie. Zo ziet u hoe vaak u ergens bent geweest. Dit is uw eerste check-in ooit, dus verdient u de Newbie badge. Er zijn tientallen badges te verdienen, maar dat merkt u vanzelf. Een ander spelelement van Foursquare is dat u 'Mayor' (burgemeester) kunt worden van een bepaalde plek. Hiervoor dient u minimaal twee keer in te checken op een locatie én meer check-ins te hebben dan alle andere Foursquare-gebruikers, o­ver­ een periode van zes­tig dagen. Het aantal da­­­gen dat het duurt voordat u Mayor bent, wordt ook in het scherm weergegeven. Verder ziet u nog het aantal punten dat u hebt verdiend en uw positie op het leader­board (de ranglijst van u en uw vrienden). Tot slot is ook nog een populaire tip over de locatie in kwestie te lezen, mits deze er is natuurlijk.

Met uw eerste check-in verdient u meteen een badge.

8. Foursquare-tips

Een spelletje? Op zich een logische gedachte. Maar Foursquare heeft wel degelijk nut. Foursquare-gebruikers geven namelijk allerlei tips, die alleen voor andere gebruikers zijn te lezen. Zo kunt u bijvoorbeeld lezen wat men van een restaurant vindt, wat u vooral wel of juist niet moet bestellen. En vaak worden ook de wifi-wachtwoorden van cafés als tip opgeslagen. Onder in de app vindt u een aantal knoppen, waaronder Explore. Via deze optie kunt u handig zoeken naar restaurants, koffietentjes, disco's, winkels of bijvoorbeeld musea, binnen een straal van twee kilometer rond uw huidige positie. U kunt tips lezen van andere gebruikers en zo zien wat er populair is in de buurt. Tot slot kunt u ook nog allerlei voordeeltjes krijgen via Foursquare. Zo zijn er de zogeheten 'specials', die door de eigenaar van bijvoorbeeld een café of restaurant zijn ingesteld. Dit kan uiteenlopen van een gratis T-shirt bij uw check-in tot korting op uw rekening als u incheckt en in sommige gevallen krijgt u altijd het eerste drankje gratis. Foursquare wordt over de hele wereld gebruikt en kan ook als u op vakantie bent voor een leuke toevoeging zorgen!

Gebruikers geven vaak handige tips, bijvoorbeeld wat het wifi-wachtwoord van een locatie is.

Eigenaren van 'venues' kunnen specials aanbieden bij uw check-in.

0 Reactie(s) op: Gps op de smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.