Gps op de smartphone

Door: onno-karman | 09 september 2011 13:39

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Met de gps-ontvanger die in alle moderne smartphones is ingebouwd, kunt u eenvoudig uw locatie vinden en de snelste route bepalen. Maar er zijn meer handige en nuttige toepassingen voor dit onderdeel. Wij laten ze aan u zien!

Let op!

We gaan er in dit artikel van uit dat u een moderne smartphone hebt die is voorzien van een gps-ontvanger (maar dat is standaard vrijwel altijd het geval) en dat u een mobiel internetabonnement hebt afgesloten.

1. Waar is mijn auto?

Misschien kent u de komische film 'Dude where's my car' wel, waarin een paar vrienden na een heftige nacht hun auto niet meer terug kunnen vinden. Waar was hij ook alweer geparkeerd? Met de gelijknamige app - die overigens niets met de film te maken heeft - voorkomt u voor eens en altijd dat u uw auto niet meer terug kunt vinden. Handig als u in een vreemde stad bent en de weg niet weet. Zoek in de App Store naar DUDE WMC? en installeer deze gratis app. Start de app en klik op I just parked my car. Maak een foto van uw geparkeerde auto en klik op I'm done - save it om de gps-coördinaten op te slaan. Wanneer u later de weg onverhoopt niet meer weet, start u simpelweg DUDE WMC? en klikt u op Dude. Where's my car?, waarna u uw auto eenvoudig terug kunt vinden via de locatiebepaling op Google Maps en de foto die u hebt gemaakt. Hebt u uw auto gevonden? Dan klikt u op Ok! I found it! en de foto wordt verwijderd. Uiteraard kunt u dit ook voor uw fiets gebruiken, of bijvoorbeeld voor uw tent of vakantiewoning. Handig!

Met deze app kunt u uw geparkeerde auto gemakkelijk terugvinden.

2. Golfshot: Golf GPS

Golfliefhebbers opgelet, met deze app kunt u uw golfspel op eenvoudige wijze snel verbeteren. Met Golfshot: Golf GPS kunt u uw iPhone of Android-toestel gebruiken om met behoorlijke precisie de afstand te meten tot de hole, om zo te bepalen welke club u het best kunt gebruiken. Per hole zijn maximaal veertig doelen al voor u voorgeprogrammeerd, zodat het golfen stukken gemakkelijker wordt. In de app zijn meer dan 35.000 golfbanen wereldwijd te selecteren. De gehele lijst kunt u vinden op Golfshot. Als uw golfparcours ertussen staat, kunt u de baan vanuit de lucht bekijken via Google Maps, waarbij de hole, uw positie en obstakels duidelijk aangegeven zijn. Bovendien houdt de app uitgebreide statistieken bij, zodat u uw vaardigheden kunt analyseren en snel kunt zien op welke punten u uw spel nog kunt verbeteren. Ook kunt u eenvoudig uw slagen en die van uw vrienden bijhouden op het scorebord. Zoek in de App Store van Apple of in de Android Market op 'Golfshot'. De app is niet echt goedkoop (23,99 euro voor de iPhone-, 20,76 euro voor de Android-versie).

Met uw iPhone of Android-toestel en de Golfshot-app wordt golfen nog leuker.

3. Layar

Een heel mooie toepassing van gps op uw smartphone in combinatie met de ingebouwde camera en mobiel internet biedt Layar, de eerste 'augmented reality'-toepassing. Met deze app kijkt u door de camera van uw smartphone. Aan de hand van uw gps-positie wordt er over het beeld dat u ziet, allerlei informatie met betrekking tot uw omgeving getoond. Layar bevat allerlei lagen (vandaar de naam) zodat u kunt rondlopen en direct informatie kunt inzien over bijvoorbeeld een huis dat te koop staat. U kunt Layar ook tijdens een stadswandeling gebruiken en informatie over architectuur ontsluiten. Layar is een prachtig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is door moderne technieken te combineren! Layar is gratis en beschikbaar voor de iPhone, Android-toestellen, Nokia's en binnenkort ook voor Windows Phone 7. U vindt de download­links voor Layar.

Met Layar kunt u lagen met informatie over het beeld van uw directe omgeving leggen.

4. Real Map Plus

Een andere 'augmented reality'-toepassing is Real Map Plus. Deze app laat uw positie zien op Google Maps, in combinatie met de camerabeelden. Zo hoeft u als u over straat loopt en op uw schermpje tuurt, niet bang te zijn dat u tegen iemand opbotst. De kaart draait automatisch mee met de looprichting. Vanuit de app kunt u ook meteen uw locatie delen met anderen, via Twitter, e-mail of sms. Real Map Plus is alleen beschikbaar voor de iPhone en kost € 0,79.

Voorkom dat u tegen iemand opbotst, met Real Map Plus.

0 Reactie(s) op: Gps op de smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.