GPS-ontvanger voor iPhone, iPod en iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 september 2010 10:25

Nieuws

Global Navigation Systems (GNS) heeft een GPS-ontvanger gemaakt voor de iPhone, iPod en iPad. De GNS 5870 MFI is geschikt voor de iPad, iPhone 3G, iPhone 3GS (vanaf iOS 3.0.1), iPod touch 2G en iPod Touch 3G. Daarnaast kan het apparaat ook gebruikt worden voor andere mobiele apparaten met bluetooth-ondersteuning zoals smartphones, laptops en PDA's.

De externe GPS-ontvanger kan gebruikt worden om het GPS-ontvangst van de iPhone te verbeteren. Zo kan je met de GNS 5870 MFI gebruik maken van GPS terwijl je naast hoge gebouwen staat of in andere omgevingen die het GPS-ontvangst kunnen hinderen. Hierdoor hoeft de telefoon minder vaak terug te vallen op positiebepaling met behulp van GSM-masten, wat een stuk onnauwkeuriger is dan GPS. De GPS-ontvanger is voorzien van een oplaadbare batterij, die tijdens normaal gebruik tien uur moet meegaan.

Het apparaat draagt het label ‘Made for iPod/iPhone/iPad’, waardoor je er vanuit kunt gaan dat de GPS-ontvanger probleemloos met deze apparaten samenwerkt. De GNS 5870 MFI kost 119 euro en is beschikbaar via de webshop van GNS.

0 Reactie(s) op: GPS-ontvanger voor iPhone, iPod en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.