Google scoort honderden basale mobiele patenten

Door: Jasper Bakker | 04 januari 2012 10:09

Nieuws

Google koopt weer een lading patenten van IBM. De internetreus heeft nu 217 octrooien erbij op basale technieken als mailbeheer, server back-up, naast ads, online agenda's en weergave van webpagina's.

Deze lading patenten is net voor de jaarwisseling overgegaan van IBM naar Google. Onder de gekochte patenten bevinden zich octrooien met algemene omschrijvingen als 'File system interface to a database', 'Computer phone', 'Host-independent incremental backup method, apparatus, and system'. Verder zijn er patenten op bladeservers, load balancing voor servers.

Android-ammunitie

Meer gericht op Google's Android zijn overgedragen patenten op specifieker benoemde technieken zoals videoconferencing, instant messaging, NFC (near-field communication), het bezorgen van updates voor mobiele besturingssystemen, en het overhevelen van webpagina's tussen verschillende apparaten. Verder nog een patent op een 'Method for replying to related messages', plus een octrooi voor het deleten daarvan, en een patent op een 'Method and apparatus for dynamically modifying web page display for mobile devices'.

De overdracht van deze derde lading IBM-patenten aan Google is ontdekt door search-blog SEO by the Sea. Die heeft dit gespot in de patenttoewijzingsdatabase van het Amerikaanse Patentbureau (USPTO). De nieuwe eigenaar is op 28 december 'aangetreden' wat op 30 december formeel is opgenomen door het USPTO. Google heeft de aankoop later bevestigd tegenover de IDG News Service.

Derde lading

Computerveteraan IBM heeft vele patenten en is al jaren patentkampioen. Eerder heeft Google twee keer zo'n 1000 patenten van het bedrijf overgenomen. Dat is gebeurd in juli en in augustus. De huidige lading betreft 188 toegekende patenten en nog eens 29 aanvragen.

0 Reactie(s) op: Google scoort honderden basale mobiele patenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.