Google moet Apple Android-roadmap overhandigen

© PXimport

Google moet Apple Android-roadmap overhandigen

Geplaatst: 6 maart 2012 - 14:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Apple heeft het recht om informatie over de ontwikkeling van Android in te zien én details over de overname van Motorola door Google, beslist de Amerikaanse rechter.

Motorola en Google moeten informatie over de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android aan Apple geven. Apple mag ook documenten over de overname van Motorola door Google doorpluizen. Dat heeft de rechtbank van Chicago besloten in een slepende patentzaak van Apple tegen Motorola.

Inzage in bedrijsgeheimen

Het gebod is onderdeel van het zogenaamde discovery-proces, een fase in Amerikaanse rechtszaken waarbij de klagende partij inzage krijgt in vaak zeer vertrouwelijke of zelfs bedrijfskritieke informatie van de tegenpartij. De aangeklaagde mag overigens ook documenten van de klager inzien om zich te kunnen verdedigen.

Volgens Apple is de gevraagde informatie cruciaal om inbreuk door Motorola met Android-toestellen te onderbouwen. Ook details over de geplande acquisitie zijn "zeer relevant" voor Apple's claims en argumenten, stelde de advocaat van Apple.

Overname bijna rond

Motorola protesteerde tegen de sommering, het zou Google onmogelijk tot vrijgave van deze informatie kunnen dwingen, omdat het geen partij is in de rechtszaak. Volgens de rechter moeten Motorola en Google echter onmiddellijk de geëiste documenten aan Apple overhandigen, meldt Bloomberg. De rechtszaak zelf zal in juni worden behandeld, meteen gevolgd door de zaak van Motorola tegen Apple.

In januari keurde Europese en Amerikaanse autoriteiten de overname van Motorola door Google goed, al zijn er zorgen over patentmachtsmisbruik. De acquisitie wacht nog op goedkeuring van onder meer China en Israël.

Gevecht op veel fronten

Apple en Motorola zijn sinds 2010 over en weer verwikkeld in rechtszaken over inbreuk op patenten, onder meer in de VS en Duitsland. De ruzie wordt ook uitgevochten voor de Amerikaanse handelscommissie ITC.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten