Google lanceert Google Maps met navigatie voor iPhone

Door: Elmar Rekers | 13 december 2012 08:31

iPad

Google Maps is weer beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Na een afwezigheid van bijna drie maanden is er weer een app van de populaire kaartendienst in de App Store voor iOS te vinden.

Met de introductie van iOS 6 nam Apple afstand van Google Maps als de meegeleverde kaartendienst op iPhones. Het vervangende Apple Maps kon de afgelopen maanden echter op grote kritiek rekenen, dit vanwege onvolledigheden en grove fouten op de plattegronden.

Uitstel Google Maps

Google heeft nooit bekendgemaakt wanneer iPhone-gebruikers weer met Google Maps aan de slag konden. Sinds donderdag is de gratis app dus plots te vinden in de App Store. Volgens Google duurde het ontwikkelen van de iPhone-app lang omdat de applicatie volledig opnieuw moest worden opgebouwd. Geruchten gaan echter dat de zoekgigant de lancering met opzet enige tijd uitstelde om de kritiek op Apple Maps nog wat te laten oplopen.

Het is de eerste keer dat Google ook diens gesproken navigatiedienst voor iPhone-gebruikers beschikbaar stelt. Verder kan er in de iOS-app ook gebruik gemaakt worden van Street View, 3D-kaarten en wordt er informatie gegeven over live verkeerssituaties en het openbaar vervoer. De app is beschikbaar voor iPhones en iPods met iOS 5.1 of hoger.

0 Reactie(s) op: Google lanceert Google Maps met navigatie voor iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.