Google koopt Motorola en gaat smartphones produceren

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 augustus 2011 18:39

Nieuws

Google koopt Motorola Mobility, de mobiele tak van Motorola. Het bedrijf lijkt hiermee voorbeeld te nemen aan Apple. Het bedrijf gaat zich niet langer alleen richten op de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android, maar ook op de productie van smartphones.

De overname werd door Google in een blogpost aangekondigd. Het bedrijf heeft 27,69 euro per aandeel of 8,6 miljard euro in totaal betaald voor de mobiele afdeling van Motorola. Met de overname wil Google Android voor ontwikkelaars een interessanter platform maken om apps voor te onwikkelen.

Google geeft aan Android te blijven leveren als een open platform en dat het dus beschikbaar blijft op meerdere smartphones. Daarnaast blijft Motorola een licentie afnemen van Google voor het gebruik van Android. Motorola Mobility blijft dan ook gewoon een apart bedrijf en wordt niet samengevoegd met Google.

De overname van Motorola Mobility is volgens Google een logische stap aangezien Motorola al lange tijd Android op haar smartphones levert. Door het besturingssysteem en de smartphones onder één dak te brengen zegt Google dat de gebruikerservaring van Android op Motorola-toestellen verbeterd.

0 Reactie(s) op: Google koopt Motorola en gaat smartphones produceren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.