Google koopt Mac- en iOS-mailclient Sparrow

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 juli 2012 13:48

iPad

Google heeft de ontwikkelaars van het mailprogramma Sparrow overgenomen. Sparrow is een mailclient die beschikbaar is op zowel iOS en Mac. Google heeft niet bekend gemaakt wat zijn plannen zijn met het bedrijf.

Het lijkt er echter op dat Google de gebruikservaring van Gmail op het iOS- en OS X-platform met de technologie van Sparrow wil verbeteren. Sparrow-CEO Dom Leca laat gebruikers in een email, waar The Verge de hand op heeft weten te leggen, weten dat Sparrow geen nieuwe features meer zal ontvangen. Op de website van Sparrow stelt Leca echter dat Sparrow wel beschikbaar zal blijven en gebruikers ondersteuning zullen blijven ontvangen.

Team achter Sparrow

Bronnen van The Verge weten te melden dat het team achter Sparrow, dat bestaat uit vijf mensen, veel kennis heeft over het eenvoudig maken van emailcommunicatie. Dit team treedt in dienst bij Google. Het is niet met zekerheid te zeggen wat Google voor Sparrow heeft betaald. Bronnen van The Verge noemen echter bedragen onder de 25 miljoen dollar, zo'n 20,7 miljoen euro.

0 Reactie(s) op: Google koopt Mac- en iOS-mailclient Sparrow

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.