Google: 'Kaarten-app is leermoment voor Apple'

Door: Elmar Rekers | 11 oktober 2012 11:05

Mac

Apple had er goed aan gedaan om Google Maps als diens standaard kaartendienst te houden. Dat zegt Eric Schmidt, bestuursvoorzitter en voormalig baas van Google, in een interview met All Things D.

"Apple heeft geleerd dat het maken van kaarten moeilijk is", stelt Schmidt in reactie op de problemen die iOS-gebruikers ondervinden met de nieuwe Kaarten-app van Apple. "Apple had er beter aan gedaan om onze kaarten te houden. Het zijn simpelweg betere kaarten."

Onderschat

Volgens Schmidt heeft Apple onderschat hoeveel werk er in het maken van een goede kaartendienst gaat zitten. "Wij hebben honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in satelliettechnologieën, vliegtuigopnames en auto-opnames. Wij zijn dan ook van mening dat we het beste product op de markt hebben."

Hoewel Google niet had verwacht dat Apple in iOS 6 al afstand zou doen van Google Maps, wist de zoekgigant wel dat de iPhone-maker met een eigen kaartendienst bezig was. Schmidt zag naar eigen zeggen namelijk dat Apple de laatste tijd veel fabrikanten van navigatie- en kaartendiensten opkocht.

Geen Google Maps-app

Hoewel veel iPhone-gebruikers wachten op de komst van een losse Google Maps-app, zegt Schmidt dat hij hier nog niets over kan bevestigen. Daarnaast moet Apple een eventuele app ook nog goedkeuren voordat deze in de App Store verschijnt. "En ze hebben in het verleden lang niet al onze applicaties toegelaten", voegt de voormalige Google-baas toe.

All Things D besluit het interview met de hypothetische vraag of Schmidt liever CEO wordt van Facebook, Apple of Amazon. "Ik zat ooit in het bestuur van Apple, en heb nog altijd een zwakke plek voor ze. Ik was ook goede vrienden met Steve Jobs, die ik nu ontzettend mis", aldus Schmidt, die zegt dat hij voor Apple zou kiezen omdat daar het meeste geld zit.

0 Reactie(s) op: Google: 'Kaarten-app is leermoment voor Apple'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.