Google huurt beroemde Apple-evangelist in

Door: Jasper Bakker | 04 maart 2013 13:28

Nieuws

Google huurt Apple's voormalige hoofdevangelist Guy Kawasaki in om zijn Motorola-smartphones een oppepper te geven. "Motorola doet me denken aan het Apple van 1998", aldus de marketeer.

Volgens Kawasaki, die in 1983 in dienst trad bij Apple en een van de weinige Apple Fellows is, staat Motorola anno nu aan de vooravond van grootse dingen. Hij trekt de parallel met de Mac-maker eind jaren negentig: "een pionier in zijn marktsegment, gedreven door engineering, en rijp voor innovatie".

'Zoals de iMac G3'

De ex-evangelist van Apple zegt dat fantastische producten alles kunnen veranderen. Hij verwijst in zijn Facebook-post over zijn indiensttreding bij Google naar de eerste generatie iMac-computers (toen in felle kleuren) als een keerpunt voor Apple. Aan hem de taak om een dergelijke ommekeer te bewerkstelligen bij Motorola.

Google haalt Kawasaki binnen voor de eigen Android-smartphones van die door Google overgenomen fabrikant. De toestellen die Motorola in de pijplijn heeft, missen volgens financieel directeur Patrick Pichette elke vorm van 'wow', naar Google-standaarden. De cfo heeft dit vorige week gezegd op een technologieconferentie van investeringsbank Morgan Stanley, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register.

Design, gui, marketing, en social

"Mijn focus ligt op productontwerp, gebruikersinterface, marketing en social media", meldt Kawasaki op Facebook. Als eerste stap heeft hij een communitysite over mobiele apparaten aangemaakt; op Google+, maar officieel niet alleen voor Android-toestellen. Het is "voor mobiele apparaten van elke fabrikant met elk besturingssysteem op het netwerk van elke carrier", verzekert de marketeer.

0 Reactie(s) op: Google huurt beroemde Apple-evangelist in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.