Google Glass-bril uitgesteld tot 2014

Door: Elmar Rekers | 23 april 2013 00:00

iPad

Google zal zijn augmented reality-bril Glass niet langer in 2013 op de markt brengen. Dat wordt duidelijk uit een radio-interview met bestuursvoorzitter Eric Schmidt. Google Glass lijkt te zijn doorgeschoven naar het voorjaar van 2014.

"De consumentenversie van Glass is ongeveer nog een jaar van ons verwijderd", aldus de Google-topman tegenover BBC Radio 4. Hoewel Google nooit een exacte releasedatum voor Glass heeft genoemd, stond de futuristische bril wel gepland voor een introductie in 2013.

Waarom Glass wordt doorgeschoven naar begin 2014 maakt Schmidt niet bekend. Wel laat hij weten dat er steeds meer ontwikkelaars zijn die al gebruikmaken van testmodellen. "In de komende maanden zullen we nog eens duizenden exemplaren versturen", zegt Schmidt.

Details Google Glass

Eerder deze maand gaf Google eindelijk wat meer informatie prijs over de bril. Zo zal het apparaat over een ingebouwde 5 megapixel-camera beschikken, is er 16 GB aan geheugen beschikbaar en heeft het kleine display dat voor het oog hangt een resolutie van 640 x 360 pixels. Verder worden zaken als wifi en Bluetooth ondersteund, en moet de batterij het ongeveer een dag volhouden.

Wat Google Glass gaat kosten is nog onduidelijk. Wel liet Google zich enkele maanden geleden ontvallen dat de gadget "voor minder dan 1.500 dollar" in de winkels zal liggen.

0 Reactie(s) op: Google Glass-bril uitgesteld tot 2014

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.