Google Earth vs Apple's kaartenapp: welke app presteert beter met 3D-beelden?

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 augustus 2012 14:58

iPad

Apple kondigde enige tijd geleden aan in iOS 6 over te stappen op een eigen kaartenapp die onder andere beschikt over een 3D-modus. Ook Google is druk met de 3D-weergave in de weer en kondigde onlangs een nieuwe upgrade van Google Earth aan. Maar welke kaartenapp levert eigenlijk de meest realistische 3D-beelden?

iDownloadblog heeft de twee kaartenapps vergeleken en een video gemaakt van zijn bevindingen. Zo blijkt de Google Earth 3D-beelden van gebouwen op 'slechts' dertien locaties op twee continenten te kunnen leveren. Het gaat hierbij om 12 locaties in de Verenigde Staten zoals Boston, Long Beach, Los Angeles, Portland, San Diego, Santa Cruz, Tampa, San Francisco en de 'Bay Area'. In Europa is alleen Rome in Italië in 3D beschikbaar.

Boston in Google Earth (links) en Apple's kaartenapp (rechts)

Apple toont meer locaties

De nieuwe kaartenapp van Apple blijkt maar liefst twee keer zoveel locaties in 3D te kunnen tonen. In totaal zijn 26 locaties verspreid over Europa, de Verenigde Staten, Canada en Australië beschikbaar te zijn. Het gaat hierbij om steden als Birmingham en Manchester in het Verenigd Koninkrijk, Kopenhagen in Denenmarken en Lyon in Frankrijk. Daarnaast zijn de Australische steden Sydney en Melbourne in 3D te bekijken.

Los Angeles in Google Earth (links) en Apple's kaartenapp (rechts)

Vier steden worden door zowel Google Earth als de kaartenapp van Apple in 3D vertoond. Het gaat om de steden Boston, Los Angeles, San Diego en San Francisco. iDownloadblog vergelijkt in de video de 3D-beelden die beide apps van de steden tonen. Hieruit blijkt dat de 3D-beelden van Apple scherper zijn en grafische beter presteren. Tegelijkertijd blijken de beelden van Apple donkerder te zijn dan die van Google. In de onderstaande video kan je de twee apps zelf vergelijken.

[youtube]_7BBOVeeSBE[/youtube]

0 Reactie(s) op: Google Earth vs Apple's kaartenapp: welke app presteert beter met 3D-beelden?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.