Google-CEO Schmidt zou de leiding willen nemen bij Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 oktober 2012 19:35

iPad

Eric Schmidt, CEO van Google, neemt het liefst het roer over bij Apple. Schmidt stelt dat Amazon, Apple, Facebook en Google op dit moment de grote vier bedrijven in de technologiesector zijn.

Schmidt zegt in een interview met All Things D een zwak te hebben voor Apple. De Google-CEO stelt een goede vriend te zijn geweest van Jobs en dan ook erg close met de Apple-CEO te zijn geweest. Schmidt was eerder lid van Apple's raad van bestuur, maar stapte over naar concurrent Google.

'Apple's eigen kaartenapp was een fout'

De CEO van Google stelt daarnaast dat Apple met de overstap op een eigen kaartenapp een fout heeft begaan en inmiddels heeft ontdekt dat het maken van kaarten erg moeilijk is. Schmidt is dan ook van mening dat Apple gewoon Google Maps als native app beschikbaar had moeten blijven stellen in iOS 6.

Schmidt wil overigens geen beloftes doen over een nieuwe kaartenapp van Google voor het iOS-platform. De Google-CEO zegt dat als het bedrijf een app besluit te produceren deze nog altijd door Apple goedgekeurd moet worden voordat deze in App Store beschikbaar is. Schmidt merkt op dat Apple in het verleden niet iedere app van Google heeft goedgekeurd.

Patentenoorlog

Tot slot gaat Schmidt in op de patentenoorlog die in de technologie-sector uitgebroken lijkt te zijn. De Google-CEO stelt dat patentenoorlogen een ramp zijn voor alle bedrijven in de technologiesector.

0 Reactie(s) op: Google-CEO Schmidt zou de leiding willen nemen bij Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.