Google brengt stand-alone YouTube-app naar iOS

Door: Elmar Rekers | 11 september 2012 09:46

Mac

Google heeft een stand-alone YouTube-app vrijgegeven voor de iPhone. Dit nadat Apple eerder dit jaar bekend maakte dat de video-dienst niet standaard zal worden meegeleverd met iOS 6.

YouTube zat tot op heden altijd ingebakken in Apples iOS-besturingssysteem, maar hier zal met iOS 6 dus verandering in komen. Voorlopig is de app enkel geoptimaliseerd voor de iPhone en iPod touch, maar Google zegt druk bezig te zijn met een speciale iPad-versie.

TomTom

Apple is bezig om Google zo veel mogelijk buiten spel te zetten. Eerder werd immers ook al duidelijk dat er in iOS 6 niet langer gebruik gemaakt zal worden van Google Maps. Apple is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse TomTom, om zo een eigen Kaarten-applicatie neer te kunnen zetten.

Verwacht wordt dat Apple woensdagavond (Nederlandse tijd) zowel iOS 6 als de nieuwe iPhone 5 uitgebreid gaat presenteren. Het bedrijf heeft voor die dag een persconferentie aangekondigd, maar zoals altijd wordt hier niet bij vermeld welke producten er tijdens het evenement centraal staan.

0 Reactie(s) op: Google brengt stand-alone YouTube-app naar iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.