Google bouwt geen apps voor Windows Phone of Windows 8

Door: rene-schoemaker | 13 december 2012 11:04

Nieuws

Google is niet van plan zelf apps te maken voor Windows 8 of Windows Phone 8, voor bijvoorbeeld Gmail of Drive. “We investeren waar de gebruikers zijn en dat is niet op Windows 8."

Google ziet vooralsnog een tekort aan interesse bij het grote publiek in Windows 8 of Windows 8 Phone en ziet daarom af van investeringen in native apps voor die besturingssystemen. Dat zegt Clay Bavor, productmanagementdirecteur bij Google Apps.

“We hebben geen plannen om Windows apps te bouwen. We zijn heel voorzichtig waarin we investeren en zullen dat doen waar onze gebruikers zijn. Dat is niet op Windows Phone of Windows 8", citeert de Britse website V3 de Google-manager. “Als dat verandert, zullen we natuurlijk daarin wel investeren."

Huidige apps zijn 'de eerste stappen'

Bavor zegt dat Google op dit moment vooral investeert in de verbetering van zijn producten voor iOS en Android. “We hebben in 2012 veel gedaan om de beleving van onze belangrijkste apps te verbeteren. We zien dat echt als de eerste stappen in onze mobiele beleving en zullen dus doorgaan met grote investeringen in mobiel in het komende jaar met als doel prachtige mobiele apps."

Eerder vandaag werd al bekend dat Google zijn Maps voor iOS 6 heeft uitgebracht als concurrent voor Apple's eigen Maps, dat door iedereen wordt verguisd en beschimpt. Google heeft daarbij overigens ook een ontwikkelkit meegeleverd, zodat developers functies uit Google Maps kunnen integreren in hun eigen apps.

0 Reactie(s) op: Google bouwt geen apps voor Windows Phone of Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.