Google Agenda synchroniseren met iPhone

Door: Martin Gijzemijter | 10 september 2010 16:04

How To

Het synchroniseren van Google Agenda met een iPhone is veel eenvoudiger geworden dankzij iOS 4. Voorheen had u een Mac met daarop een agenda nodig, wat enorm omslachtig en onhandig was (hoewel niet onmogelijk).

Sinds iOS 4 heeft Apple ondersteuning voor Google Agenda gewoon ingebouwd in de mailfunctionaliteit. Bij het toevoegen van uw mailaccount kunt u nu kiezen voor synchronisatie met de agenda. Zorg uiteraard eerst dat u een agenda hebt aangemaakt via www.google.com/calendar. U doet dit door na het inloggen te klikken op Toevoegen onder Mijn agenda's. Vul een naam in en klik op Agenda Maken. Klik op een plek in de agenda om een afspraak toe te voegen, zodat u straks duidelijk kunt zien dat de synchronisatie geslaagd is.

Voeg een afspraak toe in de agenda, zodat u kunt zien dat de synchronisatie werkt.

Blader vervolgens op de iPhone naar het menu Instellingen en druk op Mail, Contacten, Agenda. Druk daarna op Voeg account toe en kies voor Google Mail. Vul de benodigde gegevens in (naam, e-mailadres, wachtwoord en beschrijving) en druk op Volgende. Vervolgens kunt u aangeven wat er gesynchroniseerd moet worden. Zorg ervoor dat in ieder geval de optie Agenda's is ingeschakeld en druk op Bewaar.

Door het Gmail-account toe te voegen dat is gekoppeld aan uw agenda, brengt u de synchronisatie tot stand.

De iPhone synchroniseert nu direct de agenda van Google met de agenda van uw iPhone. Druk op de thuisknop om terug te gaan naar het hoofdmenu van de iPhone en druk vervolgens op Agenda. Druk nu op de knop Agenda's rechtsboven en vervolgens op uw Google Agenda. U ziet nu direct een stipje staan bij de dag waarop u in Google een afspraak had toegevoegd. De synchronisatie tussen Google Agenda en iPhone Agenda is met succes tot stand gebracht. Zorg er wel voor dat, wanneer u in de iPhone een afspraak toevoegt, u ervoor kiest om deze toe te voegen aan de Google Agenda. Doet u dit, dan verschijnen afspraken die u toevoegt op de iPhone ook wanneer u inlogt op uw Google Agenda.

Afspraken die u in Google Mail toevoegt verschijnen nu op de iPhone en andersom.

0 Reactie(s) op: Google Agenda synchroniseren met iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.