Goedkopere iPhone mini is mogelijk toch niet van de tafel

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 januari 2013 13:46

iPad

De iPhone mini is mogelijk toch niet van de tafel. Apple’s Phil Schiller is door Shanghai Evening News in een recent interview verkeerd geciteerd. Schiller zou nooit hebben gezegd dat Apple niet aan de iPhone mini werkt.

Cook en Schiller zijn op dit moment op bezoek in China. De Vice President van Apple’s marketingafdeling gaf een interview aan Shanghai Evening News. De staatskrant schreef in eerste instantie op zijn website dat Schiller ontkent dat Apple aan een goedkopere iPhone werkt om een zo groot mogelijk marktaandeel te behouden.

Eerdere geruchten

De uitspraken in het interview gingen recht tegen een aantal recente geruchten in, die stellen dat Apple juist wel aan een iPhone werkt die flink goedkoper wordt dan de iPhone 5. Sommige geruchten stellen dat het apparaat een 5 inch-scherm krijgt om de strijd aan te gaan met concurrerende smartphones met grote schermen. Met de goedkopere iPhone zou Apple consumenten willen aanspreken die de iPhone 5 te duur vinden. Denk hierbij aan prepaid-gebruikers.

De staatskrant publiceert nu een gerectificeerde versie van het interview waarin Schiller aangeeft dat Apple zich richt op het ontwikkelen van ‘de beste producten voor klanten’ en zich dus niet blind richt op het vergroten van zijn marktaandeel. Alle verwijzingen naar de goedkopere iPhone zijn uit het interview verwijderd. Het is dus goed mogelijk dat de eerdere geruchten over een goedkopere iPhone een kern van waarheid bevatten.

Reactie van Apple

Apple laat in een reactie aan Business Insider weten dat Schiller inderdaad een interview heeft gegeven aan Shanghai Evening News. Ook laat de iPhone-fabrikant weten de Chinese staatskrant te hebben verzocht het interview aan te passen. Het bedrijf wil echter geen transcript van het interview vrijgeven aan de media.

0 Reactie(s) op: Goedkopere iPhone mini is mogelijk toch niet van de tafel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.