Gesprekken tussen Apple en Samsung over schikking mislukken

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 mei 2012 19:44

Nieuws

De gesprekken tussen Apple en Samsung over een schikking zijn op niets uitgelopen. De twee bedrijven kwamen samen in de Verenigde Staten om in opdracht van een rechter uit Californië te proberen tot een schikking te komen en hun langdurige juridische strijd te staken.

Korea Times schrijft dat Apple en Samsung in Californië niet tot overeenstemming hebben kunnen komen. We kunnen het overleg dus als een mislukking beschouwen. Dit ondanks dat beide partijen eerder lieten weten de juridische strijd te willen staken en hoge juridische kosten te voorkomen.

Compromis sluiten

De gesprekken vonden afgelopen maandag en dinsdag plaats. Apple-CEO Tim Cook zou uren in gesprek zijn geweest met Choi Gee-sung, CEO van Samsung, en Shin Jong-kyun, hoofd van Samsung's mobiele divisie. Beide partijen leken echter niet bereid te een compromis te sluiten. Zo blijft Samsung licentiegelden van Apple eisen voor het gebruik van zijn patenten, terwijl Apple op zijn beurt claimt dat Samsung het ontwerp van Apple-producten heeft gekopieerd.

Vanochtend werd bekend dat Apple naar de Hoge Raad stapt in zijn strijd tegen de Galaxy Tab van Samsung. Apple is het niet eens met het oordeel van de Haagse rechter, die oordeelde dat de Galaxy Tab geen inbreuk maakt op Apple's patenten. Tegelijkertijd liet weten ondanks alle rechtszaken van Apple geen invloed hebben gehad op het ontwerp van de Galaxy S III, de smartphone die Samsung deze week lanceerde.

0 Reactie(s) op: Gesprekken tussen Apple en Samsung over schikking mislukken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.