Geruchten over nieuwe iMacs volgende maand

Door: jalmar-westerhoff | 20 april 2011 14:30

Nieuws

Apple gaat mogelijk een nieuwe lijn iMacs verkopen. De all-in-one desktop krijgt waarschijnlijk een Sandy Bridge processor en zal ook worden voorzien van Apple's nieuwe Thunderbolt-techniek. Volgens de geruchten gaan de nieuwe iMacs eind april of in de eerste week van mei in de verkoop.

Dit artikel is geüpdatet op 20-4-2011, de voorraad aan iMacs raakt op.

Een paar weken terug schreven we al over een mogelijke update binnen de huidige iMac-lijn van Apple. Onlangs heeft AppleInsider opgemerkt dat de all-in-one desktop in verschillende landen steeds moeilijker te verkrijgen is:

" We have been told by three people familiar with the matter – all in different countries including the U.S. and an Asian country – that iMac supplies are tightening.

Een krappere voorraad kan op dit moment eigenlijk twee dingen betekenen: Apple zou mogelijk last kunnen hebben van de gebeurtenissen in Japan (dit kan het leveren van onderdelen vertragen), of maakt zich langzamerhand op voor een nieuwe update! We hopen uiteraard dit laatste.

We gaan er vanuit dat Apple de Imac sowieso voor de zomer een update geeft, of het al binnen een paar weken zo ver is (zie onderstaande) is nog de vraag. Er wordt voorspelt dat in de update iMacs ook worden geïntegreerd met Thunderbolt en mogelijk een nieuwe (Sandy Bridge) processor krijgen.

Hieronder het originele bericht: 23-3-2011

De geruchten zijn verspreid via 9to5Mac en AppleInsider. Deze sites hebben hun informatie van de Twitter van CNet reporter Brian Tong.

Naast Thunderbolt en de Sandy Bridge processors is er nog niets gemeld over eventuele andere veranderingen of specificaties.

De iMacs werden voor het laatst geüpdatet in juli 2010. Toen kregen de all-in-one dekstops Intel Core i3, i5 en i7 processors en ATI Radeon graphics.

De nieuwe MacBook Pro's die in februari werden geïntroduceerd waren de eerste met Thunderbolt. Het lijkt een logische zet dat ook de iMacs voorzien gaan worden van de snellere manier van data-transfer. Apple heeft tot 2012 de excusiviteit van deze techniek. Met Thunderbolt kunnen snelheden van 10GB per seconde worden bereikt.

Of Tong gelijk heeft moet nog blijken. We verwachten de komende dagen meer informatie te kunnen geven.

0 Reactie(s) op: Geruchten over nieuwe iMacs volgende maand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.