Gerucht iPhone Nano: helft kleiner en veel goedkoper

Door: jalmar-westerhoff | 17 februari 2011 12:50

Nieuws

Al langere tijd gaan er geruchten de ronde dat Apple aan een veel kleinere en goedkopere variant van de iPhone zou werken. Deze 'iPhone Nano' (zoals hij wel eens wordt genoemd) zou vanwege zijn formaat beter moeten concurreren met Google's Android.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 17 februari.

Mogelijk concept

Via MacStories.net is een filmpje opgedoken van hoe het mogelijke concept van de iPhone Nano werkt. Al eerder lekte informatie uit over een nieuwe kleinere iPhone. Mogelijk als iPhone 5 of misschien wel als compleet nieuwe iPhone-lijn.

In het filmpje is nagedacht over het volledige scherm van de Nano. Volgens de geruchten werkt de telefoon zonder homeknop. De laatste informatie suggereert dat je in de iPhone moet knijpen om apps en/of programma's te sluiten.

[youtube]e7uk_sxYW98[/youtube]

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de iPhone Nano. Wil je het laatste nieuws over de iPhone 5? Klik dan hier.

iPhone Nano

Afgelopen vrijdag berichtte Bloomberg dat Apple werkt aan een iPhone ongeveer half zo groot als het huidige model. Ook WSJ (de Wall Street Journal), een betrouwbare bron, meende dat Apple zich met deze plannen bezig zou houden.

Het toestel zal volgens de bronnen van WSJ niet alleen kleiner worden, maar ook lichter dan zijn voorganger. Ook gaat de Nano uit één volledig scherm bestaan, dit zou betekenen dat de telefoon wellicht geen homeknop meer heeft. Al eerder gingen er geruchten rond dat Apple van de homeknop af zou willen. Wat het alternatief gaat worden is nog niet bekend.

Een goedkopere iPhone kan voor Apple wellicht zeer gunstig uitpakken. Het is een strategische zet om de Android markt nog meer onder druk te zetten. Apple zou doelen de kleine iPhone voor een bedrag rond de 200 dollar te verkopen. Dit, zonder daarna te tekenen voor een contract van twee jaar. Je koopt het toestel dus gewoon los.

Bronnen van de WSJ onthullen dat de nieuwe iPhone tot éen van de topprioriteiten van Apple-topman Steve Jobs toebehoort. De krant meldde onder andere dat Jobs, ondanks zijn verlof, nog steeds nauw betrokken is bij alle ontwikkelingen binnen Apple. Steve duikt de laatste tijd weer ietsjes vaker op en oogt een stuk gezonder.

Naast de kleine iPhone(Nano), wordt er ook nog volop gewerkt aan de opvolger van de iPhone 4: de iPhone 5! Als alles goed gaat word deze rond de zomer gelanceerd.

Het laatste nieuws over de iPhone 5? Klik dan hier

0 Reactie(s) op: Gerucht iPhone Nano: helft kleiner en veel goedkoper

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.