Gerucht: Apple wil Spotify overnemen

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 oktober 2010 10:06

Nieuws

Apple wil de streaming-muziekdienst Spotify overnemen. Dit meldt de technologiewebsite Tech Crunch. De gesprekken tussen Spotify en Apple zijn volgens Tech Crunch nog in de beginfase. De overname zou een logische stap zijn gezien de geruchten dat Apple pogingen onderneemt om platenmaatschappijen in de Verenigde Staten te overtuigen niet met Spotify in zee te gaan. Daarnaast is Spotify een concurrent van iTunes.

Om platenmaatschappijen te overtuigen gebruikt het bedrijf het argument dat een gratis abonnementsvorm in combinatie met advertenties onvoldoende inkomsten oplevert. Spotify heeft zich echter als doel gesteld om voor het eind van dit jaar een streaming-muziekdienst in de Verenigde Staten gelanceerd te hebben.

Tot nu toe heeft het bedrijf echter moeite met het sluiten van contracten met platenmaatschappij. Aangezien het zonder deze contracten niet is toegestaan muziek te gebruiken van deze platenmaatschappijen kan de dienst daarom nog niet worden gelanceerd.

Spotify is momenteel in zowel een gratis als betaalde versies beschikbaar. Met de gratis versie, Spotify Open, kan je 20 uur gratis muziek luisteren en krijg je advertenties voorgeschoteld. In Spotify Unlimited, de versie van 4,99 per maand, zijn de advertenties verdwenen en kan je onbeperkt muziek luisteren. Daarnaast kun je ook voor Spotify Premium kiezen, waarmee je onder andere Spotify kunt gebruiken op je mobiele telefoon.

Spotify ontkent overigens dat het bedrijf in gesprek is met Apple over een mogelijke overname. Het bedrijf zegt niet de intentie te hebben Spotify te verkopen en zegt voor de lange termijn op de markt aanwezig te zijn.

0 Reactie(s) op: Gerucht: Apple wil Spotify overnemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.