Gerepareerde iPhone 4's krijgen Torx-schroeven

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 november 2010 11:25

Nieuws

iPhone 4's die door Apple gerepareerd worden lijken door Apple standaard te worden voorzien van Torx-schroeven. De gewone schroeven, die met een kleine variant van een standaard schroevendraaier los te draaien zijn, verdwijnen. Dit meldt 9 to 5 Mac. Het vervangen van de schroefjes lijkt een volgende stap van Apple in zijn strijd tegen witte behuizingen.

Door de schroeven is het voor iPhone 4-eigenaren lastiger de behuizing van de iPhone te vervangen. Dit aangezien je speciale schroevendraaiers nodig hebt om Torx-schroeven los te kunnen draaien. Eerder werd al bekend dat Apple witte behuizingen voor de iPhone 4 van eBay laat verwijderen. Zo krijgen veel leveranciers die via eBay de behuizingen aanbieden een mail waarin staat dat hun product op verzoek van Apple verwijderd is.

Ook ontving een Amerikaanse student een 'dreigbrief' van een advocaat waarin de witte iPhone-behuizingen die hij verkoopt worden bestempelt als namaak of diefstal en daarmee illegaal. Het is niet precies duidelijk waarom Apple de strijd tegen de behuizingen is gaan voeren. 9 to 5 Mac zegt van bronnen binnen Apple te hebben vernomen dat het aanbrengen van de Torx-schroeven beleid is binnen de Genius Bar, de plaats binnen iedere Apple Retail Store waar je technische ondersteuning kunt krijgen.

Opvallend is overigens dat op het promotiemateriaal van de iPhone 4 sinds de lancering al de Torx-schroeven te zien zijn. Het lijkt hierdoor dat Apple de schroeven op het allerlaatste moment uit de iPhone 4 heeft gehaald en nu heeft besloten de schroeven in gerepareerde toestellen alsnog aan te brengen. De website AppAdvice meldt inmiddels dat ook nieuw gekochte iPhone 4's zijn voorzien van de schroeven.

Het lijkt er dus op dat Apple niet wilt dat iPhone-gebruikers een witte iPhone 4 via alternatieve wijze in handen krijgen. Dit terwijl Apple tot op dit moment niet in staat is de witte iPhone zelf te leveren. Ook gaan er veel geruchten over het compleet annuleren van de iPhone 4, waardoor het nog maar onzeker is of het witte toestel ooit op de markt zal verschijnen.

0 Reactie(s) op: Gerepareerde iPhone 4's krijgen Torx-schroeven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.