Geen seksuele smsjes door Apple's censuurtechnologie

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 oktober 2010 10:50

Nieuws

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor een technologie die voorkomt dat kinderen seksueel getinte sms'jes kunnen versturen of ontvangen. De technologie scant de sms'jes en bepaald of deze woorden bevat die niet geschikt zijn voor de gebruiker. De criteria die hierbij gebruikt worden kunnen worden ingesteld door bijvoorbeeld een ouder. Dit meldt het technologieblog TechCrunch.

Het patent heeft de titel "Text-based communication control for personal communication device". In het patent stelt Apple dat de technologie het probleem dat er momenteel geen manier bestaat om tekstcommunicatie te monitoren en er voor te zorgen dat de berichten geschikt zijn voor de specifieke gebruiker.

Nadat een bericht dat niet door de beugel kan is gevonden kan de beheerder, in de meeste gevallen de ouder, bepalen of het bericht moet worden aangepast of verwijderd. Ook kan je er voor kiezen het contact tussen de afzender en ontvanger van het bericht in zijn geheel te verbreken.

Het patent lijkt een manier voor ouders om kinderen te beschermen tegen seksuele getinte smsjes. TechCrunch merkt echter ook op dat het effect van de technologie maar van korte duur. Dit aangezien kinderen nieuwe woorden of beschrijvingen zullen vinden waarmee zij sms'jes naar eigen wens kunnen versturen zonder dat deze door de technologie gevonden worden.

De technologie kan ook voor een ander doeleinde gebruikt worden. Zo geeft het patent aan dat het mogelijk is een minimum te stellen aan het aantal woorden dat in een bepaalde taal per bericht wordt gebruikt. Hierdoor kan een kind min of meer gedwongen worden om een bepaalde taal te leren. Het is overigens nog niet bekend wat Apple met de technologie wilt doen of wanneer deze in een product verwerkt zal worden.

De technologie waarbij berichten worden gescand op seksuele teksten (bron: Free Patents Online)

0 Reactie(s) op: Geen seksuele smsjes door Apple's censuurtechnologie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.