Gebruik uw tablet of smartphone als mediaspeler

Door: Kees Krick | 03 mei 2012 12:27

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

31. Veelvreter Yxplayer

Hoewel ook een Android-apparaat lang niet elk filmformaat slikt, zijn onleesbare formaten vooral een probleem bij toestellen van Apple. U kunt uw films stuk voor stuk omzetten met Handbrake, maar u kunt er wellicht beter voor kiezen om een app zoals YxPlayer te gebruiken. Deze app speelt op een iPhone of iPad namelijk wel alle gangbare filmformaten netjes voor u af, zoals mpeg, avi, mp4, flv, mkv, wmv en asf. Er is een Lite-versie die u gratis mag gebruiken, maar die toont de nodige reclameboodschappen. Met de betaalde versie (te koop voor 4 euro) wordt u hier niet mee lastiggevallen. Om bestanden naar de iPad of iPhone te kopiëren zodat u ze kunt afspelen met Yxplayer, moet u wederom gebruikmaken van iTunes. Klik links bij Apparaten op het mobiele apparaat en ga naar het tabblad Apps. Scroll naar beneden en klik onder het kopje Bestandsindeling op yxplayer. Sleep uw filmmateriaal bijvoorbeeld vanuit Windows Verkenner naar het kader yxplayer-documenten. U kunt ook op Toevoegen klikken en naar de map met films bladeren. Overigens is van deze app ook een Android-versie beschikbaar.

Yxplayer speelt alle bekende filmformaten af. Dus ook die van uw eigen telefoon of camera.

32. TV Out

Yxplayer kan zelfs meer afspelen dan alleen lokale bestanden. Als u rechtsboven op het pictogram tikt en kiest voor videobron, kunt u ook filmmateriaal ophalen uit bijvoorbeeld Dropbox. U kunt het ook rechtstreeks streamen vanaf een netwerkapparaat dat UPnP ondersteunt. Niet alleen mediaspelers, maar ook een gewone computer met Windows 7 kan via dit protocol worden benaderd. Krijgt u tijdens het afspelen van filmmateriaal geen beeld op uw televisie? Ga dan naar de instellingen van de app en zet het schuifje TV Out aan.

Activeer Tv Out als u Yxplayer gebruikt en geen beeld op uw televisie ziet.

Apple TV

Een andere manier om mediabestanden vanaf een iPhone of iPad op een televisie af te spelen, is door gebruik te maken van een Apple TV. Dit kleine zwarte kastje kost 119 euro en u sluit het met een HDMI-kabel aan op uw televisietoestel. Daarna gaat u met de iPhone of iPad lekker op de bank zitten. Afspelen kan namelijk draadloos vanaf het mobiele apparaat naar de Apple TV, en vanaf dit apparaat loopt er vervolgens een kabeltje naar de televisie. Er is nog veel meer mogelijk met de Apple TV, zoals streamen vanaf uw computer. Als u een iPad 2 of iPhone 4S hebt, kunt u het volledige scherm naar de televisie dupliceren, in de zogenaamde synchrone weergave. Meer hierover leest u in tip 4.

1 Reactie(s) op: Gebruik uw tablet of smartphone als mediaspeler

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 september 2013 23:07 Anoniem
  Hoi met Ray, ik heb een hdmi kabel gekocht voor me i Phone 4 s 32 gb, maar als ik heb op me Samsung HD tv aansluit heb ik de eerste dertig seconde wel beeld en mooi beeld ook trouwens maar daarna springt me tv beeld op zwart en geeft ie aan geen signaal, als ik dan de kabel uit me tel haal en doe em weer terug dan gaat ie weer dertig seconde op beeld maar blijft ie er weer uitvliegen, wie kan me hiermee helpen of wie weet hier mij meer over te vertellen waarom dat gebeurd?? Gr ray
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.