Gebruik uw tablet of smartphone als mediaspeler

Door: Kees Krick | 03 mei 2012 12:27

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

16. Lokaal opslaan

Om buitenshuis naar films te kijken, kunt u het materiaal lokaal op uw iPhone of iPad opslaan. Zo kunt u het ook bij iemand anders op de televisie afspelen. Wordt het filmformaat door het apparaat herkend, dan tikt u bij een film gewoon op de knop Download. Is die knop niet beschikbaar, dan gaat het om een voor dit apparaat vreemd formaat. Zet de film in dat geval eerst om met de knop Convert en haal daarna het exemplaar in de map Air Target op, via de knop Download. Ook het downloaden kost de nodige tijd. De hoeveelheid geduld die van u wordt gevraagd is vooral afhankelijk van de bestandsgrootte en de snelheid van uw thuisnetwerk. Alle films die zijn binnengehaald, verschijnen op het beginscherm van de app in het onderdeel Video, onder het kopje Download Library.

Geconverteerde films komen in het mapje Air Target terecht.

17. Serverdetectie

De pc of Mac die als server fungeert wordt als het goed is automatisch herkend door de app op uw iPhone of iPad. Hier wordt een service voor gebruikt die op uw computer moet zijn geïnstalleerd. Deze Bonjour-service is standaard aanwezig als u gebruikmaakt van Apple's iTunes of de browser Safari, en hij is bijvoorbeeld te zien in het overzicht van geïnstalleerde software op uw pc. Dat haalt u tevoorschijn via Start / Configuratiescherm / Programma's / Een programma verwijderen (of wijzigen). Mocht de server niet worden gevonden, dan kan het geen kwaad om even na te gaan of Bonjour wel aanwezig is. U kunt een server eventueel ook handmatig toevoegen. Tik op het beginscherm van de app op het plusteken en kies ditmaal voor Specify Server Address Manualy. De benodigde gegevens, zoals de servernaam, het poortnummer en het IP-adres, vindt u op het tabblad Information van de serversoftware.

18. iTunes bibliotheek delen

Hebt u een goedgevulde iTunes-bibliotheek op een pc of Mac in uw thuisnetwerk? Dan kan die draadloos bereikbaar worden gemaakt vanaf elke iPad of iPhone, mits u overal hetzelfde Apple ID gebruikt. Behalve films en muziek kunt u dan ook boeken, podcasts en playlists benaderen vanaf het mobiele apparaat. U hoeft er alleen het onderdeel Thuisdeling in iTunes voor in te schakelen. Om dit te doen start u het programma op en gaat u naar Geavanceerd. Daar aangekomen selecteert u de optie Thuisdeling inschakelen en vult u uw Apple ID en wachtwoord in. Wat u deelt, geeft u op via Bewerken / Voorkeuren op het tabblad Delen. Ook vanaf andere computers in uw thuisnetwerk is deze bibliotheek vanaf nu bereikbaar, via het onderdeel Gedeeld in iTunes.

Via het thuisnetwerk kunt u uw iTunes-bibliotheek bereikbaar maken voor een iPhone of iPad.

19. Video vanuit de bibliotheek

De iPad of iPhone waarmee u de iTunes-bibliotheek op de computer wilt benaderen, moet in ieder geval via wifi met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Ga op het mobiele apparaat naar Instellingen en tik op Muziek of Video. Welke van de twee categorieën u kiest maakt niet zoveel uit. Zodra u bij de ene onder Thuisdeling uw Apple ID en wachtwoord invult, is dat direct ook bij de andere geregeld. Nu kunt u de mediabibliotheek op uw pc of Mac benaderen. Hoe? Start bijvoorbeeld de app Video's. Zodra de bibliotheek op het netwerk is gevonden, verschijnt bovenaan het venster een nieuw tabblad, genaamd Gedeeld. Tik erop en u ziet de gedeelde bibliotheek verschijnen. Nu kunt u draadloos naar films kijken die op de pc of Mac staan.

Ook op uw iPad of iPhone moet u thuisdeling inschakelen.

20. Muziek vanuit de bibliotheek

Als u de app Muziek hebt gestart, kunt u rechtsonder op Meer en vervolgens op Gedeeld tikken. Op een iPad is hier standaard bijvoorbeeld de optie Mijn iPad geselecteerd, zodat u muzieknummers die op het lokale apparaat staan kunt afspelen. Als het goed is, ziet u nu ook de naam van de gedeelde iTunes-bibliotheek staan, zodra die op het netwerk is gevonden. Tik de bibliotheek aan en u ziet muzieknummers die zich op uw computer bevinden. Als u naar muziek wilt luisteren, is de kwaliteit uiteraard beter als u uw iPad of iPhone via een dock of verloopkabel (die u bijvoorbeeld op de hoofdtelefoonuitgang aansluit) met een goede geluidsinstallatie verbindt.

1 Reactie(s) op: Gebruik uw tablet of smartphone als mediaspeler

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 september 2013 23:07 Anoniem
  Hoi met Ray, ik heb een hdmi kabel gekocht voor me i Phone 4 s 32 gb, maar als ik heb op me Samsung HD tv aansluit heb ik de eerste dertig seconde wel beeld en mooi beeld ook trouwens maar daarna springt me tv beeld op zwart en geeft ie aan geen signaal, als ik dan de kabel uit me tel haal en doe em weer terug dan gaat ie weer dertig seconde op beeld maar blijft ie er weer uitvliegen, wie kan me hiermee helpen of wie weet hier mij meer over te vertellen waarom dat gebeurd?? Gr ray
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.