Gartner: ‘Android op driekwart van alle smartphones’

Door: Elmar Rekers | 14 mei 2013 14:57

iPad

Android bereikt een nieuw hoogtepunt in zijn bestaan. Het mobiele besturingssysteem van Google had in het eerste kwartaal van 2013 namelijk een wereldwijd marktaandeel van 74,4 procent, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner.

Met een marktaandeel van bijna 75 procent op de smartphonemarkt, laat Google zijn concurrent Apple ver achter zich. Het iOS-besturingssysteem van de iPhone heeft een marktaandeel van 18,2 procent. Samen zijn de systemen dus goed voor 92,6 procent van de smartphonemarkt. De dominante rol van Android en iOS zorgt ervoor dat systemen als Windows Phone (2,9 procent) en BlackBerry (3 procent) de kruimels mogen opvegen.

De markt voor mobiele telefoons groeide in het eerste kwartaal licht met 0,7 procent naar 426 miljoen verkochte units. Dit is volgens de analisten van Gartner vooral te danken aan de Aziatische markten, aangezien de verkoop van mobieltjes in de rest van de wereld iets terugliep in het eerste kwartaal.

Samsung

Zoals verwacht is Samsung nog altijd de onbetwiste leider van de smartphonemarkt. Het bedrijf zag zijn marktaandeel groeien naar 30,8 procent, waarmee het concurrent Apple (18,2 procent) voor blijft. LG is goed voor een derde plaats met een aandeel van 4,8 procent. Nokia zakt op de lijst verder weg naar een tiende plaats, ondanks de stijgende verkoop van zijn Lumia-toestellen.

0 Reactie(s) op: Gartner: ‘Android op driekwart van alle smartphones’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.