Garageband voor iPad

Door: jalmar-westerhoff | 03 maart 2011 13:47

Nieuws

Tijdens het iPad 2 evenement van afgelopen woensdag, kondigde Apple naast haar nieuwste gadget, ook GarageBand for iPad aan. Een app-versie van Apple's muzieksoftware onderdeel van iLife.

GarageBand for iPad is als het ware je eigen muziekstudio. Je kunt met veel verschillende instrumenten geluid opnemen en het samenbrengen op een beat. GarageBand is er voor iedereen die van muziek houdt. Het is geschikt voor praktisch elk muziekgenre. De app is erg professioneel en je kunt je inspiratie de vrije loop laten.

De app bevat een o.a. een keyboard en een drum, er zijn talloze samples te gebruiken en een beatmachine met meer dan 250 loops. GarageBand is zelfs geschikt om te mixen.

Apple heeft zogeheten 'mock-pressure' aangebracht in de app. Dit houdt in dat je harder en zachter kan opnemen door de manier waarop je speelt. Sla je bijvoorbeeld krachtig een toon aan op de piano, dan zal deze ook harder klinken dan wanneer je dat zacht doet. Dit is weer een stap in het benaderen van echte instrumenten.

Zelfs voor mensen die geen instrument bespelen (of bespeeld hebben) biedt de app toch wat leuke features. Zo kun je met GarageBand bijvoorbeeld een heel akkoord aanslaan en hoef je daarvoor maar op 1 knopje te drukken. Zo maak je al gauw hele muziekstukken.

De app biedt nog iets anders, je kunt je muziek direct delen met je vrienden. Zodra je meesterwerk klaar is kun je het e-mailen en laten opnemen in je eigen iTunes-bibliotheek.

GarageBand belooft heel wat te worden. De app zal vanaf 11 maart te koop zijn in de App Store en vermoedelijk een euro of 5 gaan kosten. GarageBand is geschikt voor iPad en iPad2.

0 Reactie(s) op: Garageband voor iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.