Gamepad van Apple voor iOS-apparaten op komst

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 maart 2013 12:10

iPad

Apple werkt aan een gamepad die special is ontwikkeld voor iOS-apparaten. De gamepad wordt naar verwachting in april officieel aangekondigd.

Dit schrijft Pocketgamer op basis van anonieme ontwikkelaars. De ontwikkelaars zijn door Apple tijdens de Game Developer Conference in San Francisco ingelicht over de plannen voor een gamepad. Dit biedt de gameontwikkelaars de mogelijkheid nu alvast ondersteuning voor de gamepad in te bouwen in hun apps, zodat de gamepad bij de lancering door een grote hoeveelheid games wordt ondersteund.

Veel onduidelijkheid

Veel informatie over de gamepad is op dit moment nog niet beschikbaar. Zo is het onduidelijk wanneer de gamepad in de winkels zal liggen. Daarnaast heeft geen van de bronnen van Pocketgamer het apparaat daadwerkelijk in handen gehad. Het is dan ook onduidelijk hoe de behuizing van de gamepad er uitziet.

Apple-expert Jim Dalrymple van The Loop Insights ontkent op zijn blog het gerucht en stelt dat Apple juist niet aan een gamepad werkt. Dalrymple, die het met Apple-geruchten in het verleden vaak aan het juiste eind bleek te hebben, wil niet zeggen waar hij deze uitspraak op baseert.

0 Reactie(s) op: Gamepad van Apple voor iOS-apparaten op komst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.