Galaxy S III wereldwijd 30 miljoen keer verkocht

Door: Elmar Rekers | 05 november 2012 10:10

iPad

De Galaxy S III is sinds de lancering in mei ruim 30 miljoen keer verkocht. Dat bevestigde Samsung-topman JK Shin zondag. Hiermee wordt de mijlpaal eerder bereikt dan verwacht.

Voor het weekend verscheen er al een foto online van Samsung-medewerkers die bordjes in de lucht hielden met het getal '30.000.000' erop. Deze werd echter snel weer offline gehaald. Tegenover persbureau AFP bevestigde JK Shin zondag echter dat de mijlpaal weldegelijk is bereikt.

Samsung verkocht het afgelopen kwartaal (juli, augustus, september) een totaal van 56,3 miljoen smartphones. Hiermee is het bedrijf goed voor 31,3 procent van de totale smartphone-verkoop wereldwijd. De Galaxy S III, die in mei op de markt kwam, heeft hier dus een flinke bijdrage aan geleverd.

iPhone

Onderzoeksbureau IDC liet vorige week weten dat Apple met iOS een marktaandeel van 14,9 procent had in het derde kwartaal. Dat betekent dus dat Samsung in diezelfde periode twee keer zoveel slimme mobieltjes in omloop had. De Zuid-Koreaanse fabrikant lanceert echter een groot aantal verschillende toestellen, waar Apple nog altijd vasthoudt aan één nieuwe iPhone per jaar.

0 Reactie(s) op: Galaxy S III wereldwijd 30 miljoen keer verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.