Galaxy S III en Galaxy Note brengen Samsung recordkwartaal

Door: Elmar Rekers | 27 juli 2012 10:25

Nieuws

Samsung heeft het afgelopen kwartaal een recordwinst van 5,9 miljard dollar geboekt. Dat maakt het Zuid-Koreaanse concern vrijdag bekend tijdens de presentatie van de resultaten over het tweede kwartaal.

De gerealiseerde operationele winst ligt in lijn met de verwachtingen die voor het afgelopen kwartaal waren uitgetekend. Dit betekent een stijging van 79 procent in vergelijking met de winst die Samsung in dezelfde periode een jaar eerder boekte.

Nokia en Apple

Hoewel Samsung eerder al liet weten dat vooral de Galaxy S III en de Galaxy Note goede zaken doen voor het bedrijf, wordt vrijdag niet bekend gemaakt hoeveel smartphones er in Q2 precies zijn verscheept. Analisten verwachten echter dat Samsung de voorsprong op concurrenten Nokia en Apple aanzienlijk heeft vergroot.

Apple liet eerder deze week weten dat er het afgelopen kwartaal 26 miljoen iPhones waren verkocht. Onder meer persbureau Reuters verwacht dat de smartphoneverkoop van Samsung in hetzelfde kwartaal de grens van 50 miljoen toestellen is gepasseerd. Iets waarbij vooral de lancering van de Galaxy S III eind mei een belangrijke factor is geweest.

Beeldschermen

Naast de smartphonemarkt heeft Samsung ook goede zaken gedaan met de productie van displays. Hoewel de verkoop van televisies niet aanzienlijk is gestegen, zag Samsung wel de vraag naar diens beeldschermen stijgen. Deze worden door andere fabrikanten gebruikt in smartphones en tablets.

In aanloop naar de presentatie van de kwartaalcijfers, liet Samsung maandag al weten dat er wereldwijd meer dan 10 miljoen Galaxy S III's zijn verkocht. Een mijlpaal die binnen twee maanden werd behaald. Apple zal later dit jaar weer een gooi naar het marktleiderschap doen, wanneer het bedrijf zijn iPhone 5 op de markt brengt.

0 Reactie(s) op: Galaxy S III en Galaxy Note brengen Samsung recordkwartaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.