Galaxy S III best verkochte smartphone derde kwartaal

Door: Elmar Rekers | 08 november 2012 14:29

Mac

De Galaxy S III van Samsung was het afgelopen kwartaal de best verkochte smartphone wereldwijd. Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat de iPhone van Apple het moet afleggen tegen een concurrent.

Samsung verkocht in de periode juli, augustus, september een totaal van 18 miljoen Galaxy S III-toestellen. Dit tegenover 16,2 miljoen verkochte units van de iPhone 4S. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Bij deze resultaten moet echter wel een kleine kanttekening worden geplaatst. Apple bracht de iPhone 5 namelijk pas eind september op de markt, en veel potentiële iPhone-kopers hebben volgens Strategy Analytics op dit nieuwe toestel gewacht. Verwacht wordt dan ook dat de iPhone in het vierde kwartaal weer als populairste smartphone uit de bus zal komen.

30 miljoen smartphones

Samsung liet afgelopen weekend weten dat de Galaxy S III sinds de lancering in mei ruim 30 miljoen keer is verkocht. Daarnaast werd duidelijk dat de fabrikant in het derde kwartaal een totaal van 56,3 miljoen smartphones wist te slijten. Dit komt neer op een wereldwijd marktaandeel van 31,1 procent. Apple heeft met zijn iPhones een marktaandeel van 14,9 procent.

0 Reactie(s) op: Galaxy S III best verkochte smartphone derde kwartaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.