Franse uitgevers in opstand tegen Apple's aandeel van dertig procent

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 september 2011 19:48

Nieuws

Franse uitgevers hebben aangekondigd niet akkoord te gaan met de dertig procent die Apple van iedere transactie wil ontvangen. De uitgevers geven aan zonder belangrijke toezeggingen hun digitale magazines en kranten niet via Newsstand, Apple's digitale kiosk in iOS 5, te verkopen.

Dit schrijft Reuters. In ieder geval de uitgevers van de krant Le Figaro en de dagelijkse sportkrant L'Equipe doen aan de actie mee. Andere deelnemers zijn het weekblad Le Nouvel Observateur en de zakelijke krant Les Echos. Om toch hun magazines en kranten op de iPad te kunnen verkopen hebben de uitgevers een eigen digitale winkel opgezet. In de winkel willen de uitgevers losse edities, abonnementen en gebundelde aanbiedingen gaan verkopen.

Pascale Pouquet, CEO van Le Figaro, zegt tegen Reuters dat uitgevers zich moeten voorbereiden op het verlies van een deel van hun verkoop als zij het niet eens kunnen worden met Apple. Dit lijkt een rigoreuze maatregel. De CEO stelt echter dat het soms beter is om één vinger af te snijden dan een volledige arm op te offeren.

De eigen digitale winkel van de uitgevers is bereikbaar via e-press.fr. De uitgevers halen via de app niet alleen geld binnen door de verkoop van kranten en magazines, ook worden advertenties verkocht die in de app worden vertoond. De uitgevers zijn van plan vanaf november de eerste abonnementen en gecombineerde aanbiedingen aan klanten aan te gaan bieden.

0 Reactie(s) op: Franse uitgevers in opstand tegen Apple's aandeel van dertig procent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.