Foxconn verhoogt salarissen en verkort proeftijd

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 augustus 2012 13:40

Nieuws

Foxconn verhoogt de salarissen van medewerkers van een fabriek waar iPhones worden ontwikkeld met maar liefst 16 procent verhoogd. Daarnaast halveert het bedrijf de proefperiode van medewerkers. Goed nieuw voor medewerkers, aangezien zij na het doorlopen van hun proefperiode flink meer gaan verdienen.

Foxconn maakt via de mail aan persbureau Bloomberg bekend de salarissen van startende medewerkers te verhogen van 1.550 yuan naar 1.800 yuan, omgerekend zo'n 226 euro. Ook medewerkers die al langer voor het bedrijf werken hebben echter een salarisverhoging gekregen. De hoogte van de verhoging van het 'basissalaris' varieert van 250 yuan tot 350 yuan, omgerekend 39 tot 55 euro, per maand. Dit is afhankelijk van de positie van de medewerkers en hoelang hij of zij al in dienst is bij Foxconn. Het basissalaris kan door overuren te draaien verder worden verhoogd.

Minder overuren en betere veiligheid

De wijzigingen die Foxconn heeft doorgevoerd komen kort nadat de Fair Labor Association (FLA) in een tijdelijk rapport aangaf dat de werkomstandigheden in de fabrieken van Foxconn flink is verbeterd. Medewerkers zouden minder overuren hoeven te draaien, terwijl de fabrieken wat betreft veiligheid flink zijn verbeterd. De fabriek zou echter nog niet voldoen aan de Chinese arbeidswet.

Apple en Foxconn liggen al langere tijd onder vuur door allerlei verhalen die de ronde doen over slechte werkomstandigheden in de Foxconn-fabrieken. Apple vroeg de FLA hierop een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de werkomstandigheden in de fabrieken. De eerste bevindingen van de FLA wezen uit dat de omstandigheden bij Foxconn inderdaad veel te wensen overlieten. Deze problemen worden nu dus aangepakt.

0 Reactie(s) op: Foxconn verhoogt salarissen en verkort proeftijd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.