Foxconn-medewerkers klagen over te weinig werk

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 maart 2012 21:30

Nieuws

Foxconn staat bekend als een fabriek waar werknemers veel overuren moeten draaien. Opvallend genoeg klagen de werknemers van het Chinese bedrijf nu juist over te weinig werk.

TechinAsia schrijft op basis van China Business News dat werknemers van de Foxconn-fabriek in Shenzhen momenteel veel vrije dagen hebben. De werknemers zetten doorgaans iPads in elkaar. Eén van de werknemers, die zich voorstelde als 'Wang', vertelde China Business News dat hij in maart al 10 vrije dagen heeft gehad. Helaas betekent dit ook dat zijn salaris, dat is gebaseerd op een zesdaagse werkweek, deze maand aanzienlijk lager zal zijn dan normaal.

Oorzaak

Het is niet duidelijk waarom de werknemers te weinig werk hebben. Het is mogelijk dat Apple een deel van de productie van de iPad heeft verplaatst naar andere fabrieken, waardoor de fabriek in Shenzhen minder hoeft te produceren. Het is echter ook mogelijk dat de derde generatie iPad minder goed verkoopt dan verwacht.

De eerste verkoopcijfers die Apple naar buiten heeft gebracht zijn zeer positief. De derde generatie iPad bleek in de eerste drie dagen maar liefst drie miljoen keer te zijn verkocht. In China lijkt het apparaat echter met minder enthousiasme te zijn ontvangen.

Scalpers

Een aantal 'scalpers', handelaren die iPhones en iPads opkopen in Hong Kong en verkopen op de grijze markt in China, vertelde China Business News dat de nieuwe iPad in China niet erg populair en moeilijk te verkopen is. Eén handelaar stelde zelfs blij te zijn als hij geen verlies draaide op de tablet. De oorzaak zou liggen in het design van de nieuwe iPad, die gelijk is aan zijn voorganger. Daarnaast zou gigantische aanbod van iPads in China bijdragen aan de moeizame verkoop.

0 Reactie(s) op: Foxconn-medewerkers klagen over te weinig werk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.