Fout maakt betaalde apps gratis beschikbaar in App Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 augustus 2012 19:38

iPad

Door een fout in de App Store is het mogelijk betaalde apps op zowel het OS X- als iOS-platform gratis te bemachtigen. De fout kan gebruikt worden door een account als gehackt aan te melden, waarna alle apps gratis beschikbaar zijn.

De fout is ontdekt door de 13-jarige ontwikkelaar Paul Dunahoo, die vanuit zijn eigen bedrijf meerdere iOS- en OS X-apps heeft ontwikkeld. Dunahoo demonstreert in een video hoe van de fout misbruik kan worden gemaakt. Voor zowel OS X als iOS heeft de ontwikkelaar een aparte video vrijgegeven.

De hack voor de Mac App Store

Apple ID als gestolen opgeven

Dunahoo vertelt in de video dat het mogelijk is je Apple ID als gehackt of gestolen op te geven bij Apple. Apple vergrendelt het account vervolgens voor korte tijd, waarna het account weer wordt vrijgegeven aan de gebruiker. In dit proces gaat iets fout, waardoor je vanaf het Apple ID gratis betaalde apps kan downloaden. De software wordt volgens Dunahoo niet in de aankoophistorie van je Apple ID getoond.

Apple heeft nog niet gereageerd op de situatie en het is onduidelijk hoe de fout kan optreden. Ook is niet bekend of de fout bij iedere Apple ID die als gestolen wordt opgegeven werkt. Het ligt echter voor de hand dat Apple op korte termijn met een update komt die de hack onmogelijk maakt.

De hack voor de iOS App Store

Via: Tweakers

2 Reactie(s) op: Fout maakt betaalde apps gratis beschikbaar in App Store

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 oktober 2014 12:21 Anoniem
  Gay
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 maart 2015 06:46 Anoniem
  Super gay!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.