Fotor: Binnen enkele klikken de beste foto

Door: Robin Smit | 19 april 2013 11:40

iPad

Een beetje nabewerking kan soms van de slechtste foto’s nog ware kunstwerken maken. Dit wordt maar eens temeer bewezen door de krachtige, maar toch eenvoudige foto bewerkings-app Fotor.

Fotor is een app die al enige tijd beschikbaar is voor smartphones en computers, maar nu met een volledig aangepaste interface is te downloaden voor Windows 8. Zo zijn alle bewerkingsfuncties in de app ondergebracht in een overzichtelijk balk met iconen die rechts in je scherm te zien is. Het bijzondere aan deze interface is dat deze op het eerste gezicht redelijk weinig functies lijkt te verbergen, maar wanneer je doordrukt zul je versteld staan van de mogelijkheden die de app heeft te bieden.

Om een foto te bewerken in Fotor dien je eerst een foto te selecteren vanaf je computer of tablet. Vervolgens kom je terecht in de editor waar je onder andere kan selecteren met wat voor lichtomstandigheden een foto is gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld effecten, tilt-shift, of frames toe te voegen aan je foto. Van bijna alle bewerkingsopties in de app kan je zelf instellen in welke mate of op welke manier ze worden toegepast op jouw foto. Hierdoor is een bepaald effect voor geen enkele foto hetzelfde.

Ondanks dat veel bewerkingsmogelijkheden behoorlijk uitgebreid zijn in Fotor missen we de mogelijkheid om foto’s uit te knippen en samen te voegen, zoals wel mogelijk is in geavanceerdere foto-bewerkingsprogramma's. Wel is het mogelijk om collages te maken met de app. Dit maakt van Fotor een app die voornamelijk bedoeld is voor beginnende gebruikers of mensen die in enkele klikken een foto willen bewerken. Overigens doet de app prima dienste voor deze doelgroepen. Zeker gezien het feit dat de app gratis is te downloaden.

Kortom

Fotor is een krachtig foto bewerkingsprogramma dat voornamelijk bedoeld is voor beginnende bewerkers. De overzichtelijk interface op Windows 8 zorgt ervoor dat je binnen enkele tellen door hebt hoe de app werkt. Ervaren gebruikers zullen in de app wellicht iets minder hun heil vinden, maar de app is dan ook gratis te downloaden.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: Windows, Mac, iPhone, Android

Getest op: Windows RT

0 Reactie(s) op: Fotor: Binnen enkele klikken de beste foto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.