Synchroniseer de in OS X getagde gezichten met iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 14 december 2015 10:05

How To

In Foto's voor OS X kun je gezichten taggen zodat je eenvoudig naar foto's van een bepaalde persoon kunt zoeken. In iOS kan dit helaas (nog) niet, maar er is een omweg.

Als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt zul je jammer genoeg moeten wachten tot Apple een update voor iOS uitbrengt waarmee je gezichten kunt taggen, maar als je geen gebruik maakt van iCloud-fotobibliotheek is er een manier waarop je de toegekende gezichten vanuit OS X handmatig kunt synchroniseren. Lees ook: Synchroniseer je iCloud-foto's tussen iOS-apparaten.

Open de Foto's app op je Mac. Klik op + in de knoppenbalk en kies Slim album. Vervolgens moet je het album een naam geven. Het is handig om de naam van de personen van wie je de gezichten wilt synchroniseren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Gezicht van [naam persoon 1].

Je kunt nu voorwaarden selecteren waaraan de inhoud van het album moet voldoen. Kies de optie alle bij Voldoe aan [optie] van de volgende voorwaarden. Selecteer vervolgens Gezicht > is > [naam persoon 1] en klik op OK om het slimme album aan te maken.

Herhaal bovenstaande stappen voor alle personen van wie je de gezichten wilt synchroniseren.

iPhone aan de Mac

Nu is het tijd om je iOS apparaat aan je Mac te koppelen. Open het apparaat in iTunes en ga naar het paneel Foto's. Selecteer de slimme albums die je zojuist hebt aangemaakt en synchroniseer ze handmatig.

Vervolgens kun je de albums in iOS gebruiken om op persoon naar foto's te zoeken.

0 Reactie(s) op: Synchroniseer de in OS X getagde gezichten met iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.