Foto-expositie in TechFish iPad-app

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 december 2010 12:52

Nieuws

De Amsterdamse fotografe Nikki van der Velden exposeert vanaf 8 december een maand lang haar portretserie 'NYC Connected' in de iPad-app TechFish van MacWorld's uitgever IDG Nederland. De 42 portretten zijn in oktober 2010 gemaakt in New York en onderdeel van de serie 'American Heroes' die van 9 december 2010 t/m 16 januari 2011 geëxposeerd wordt in The House of Rising in Amsterdam.

De foto's worden roulerend en schermvullend op de achtergrond van de app getoond. "Voor zover wij weten, heeft TechFish hiermee een primeur. De eerste Nederlandse in-app foto-expositie op de iPad" aldus uitgever Jeroen Jonker Roelants. TechFish, een tech reader app die artikelen van meer dan 50 Nederlandse tech-journalisten verzamelt, toont normaal foto's van gebruikers van foto-community Zoom.nl. Roelants geeft aan dat er mogelijk meer exposities volgen. Hierbij wordt gedacht aan foto's van zowel professionals als enthousiaste Zoomers. Een belangrijke eis hierbij is dat de kwaliteit van de serie iets toevoegt aan de beleving van TechFish.

Nikki van der Velden: "Ik ben gefascineerd door mensen en hun verhalen. Op alle foto's in NYC Connected wordt gebeld, getwitterd, ge-sms't of gefacebookt. Dat maakt nieuwsgierig, al blijft het gissen naar welk verhaal wordt verteld. Laat dat vooral ook aan je eigen interpretatie over." De expositie 'NYC Connected' is tot 8 januari 2011 in TechFish te zien. Nikki van der Velden (1981) werkte onder andere voor Zoom.nl, NL20, Hyves, OOR en BNN. Meer informatie over haar werk kun je op Nikki's website vinden.

De foto-expositie in TechFish

0 Reactie(s) op: Foto-expositie in TechFish iPad-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.