Forse groei iOS 6-updates na Google Maps voor iPhone

Door: Elmar Rekers | 19 december 2012 08:34

iPad

Het aantal iPhone-gebruikers dat besturingssysteem iOS 6 draait, is afgelopen week explosief gestegen. Uit data van MoPub blijkt dat veel iPhone-gebruikers het updaten van hun toestel hebben uitgesteld tot Google Maps weer beschikbaar kwam.

MoPub houdt gegevens bij over de frequentie waarmee advertenties in apps worden weergegeven. Volgens MoPub zagen ze, in de vier dagen na de lancering van Google Maps voor iPhone, een groei van 29 procent in het aantal apparaten dat op iOS 6 draait. Veel gebruikers lijken de update van hun iOS 5-toestel te hebben uitgesteld tot Google met een aparte app naar de App Store kwam.

Met de introductie van iOS 6 nam Apple drie maanden geleden afstand van Google Maps als de standaard kaarten-applicatie voor de iPhone. In plaats daarvan werd het eigen Apple Kaarten geïntroduceerd. Deze app kon echter op veel kritiek rekenen vanwege foutieve en onvolledige plattegronden.

Google Maps voor iPhone

Google kwam op 13 december weer met een losse app naar de App Store. Met deze gratis applicatie krijgen iPhone-gebruikers ook de beschikking over de navigatiedienst van Google, welke eerder alleen op Android-toestellen te gebruiken was.

Google zegt dat de app drie maanden op zich heeft laten wachten omdat deze volledig opnieuw moest worden opgebouwd voor het mobiele OS van Apple.

0 Reactie(s) op: Forse groei iOS 6-updates na Google Maps voor iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.