Flash blijft oude Android-versies ondersteunen

Door: henk-jan-buist | 29 juni 2012 13:16

Nieuws

Adobe stopt per 15 augustus met Flash-ondersteuning voor nieuwe toestellen met Android, maar oude toestellen blijven updates ontvangen. Nieuwe installaties zijn vanaf Android 4.1 onmogelijk.

Adobe trekt op 15 augustus zijn Flash Player uit Androids app-winkel Google Play. Mensen die Flash gebruiken op een voor Flash gecertificeerde Android (een toestel met een versie vóór Android 4.1) blijven updates ontvangen.

Vanaf 15 augustus zijn nieuwe installaties niet meer mogelijk. Nieuwe smartphones met Android zullen geen officiële Flash-ondersteuning bevatten, zo melden ontwikkelaars van Adobe op hun blog.

HTML5 de toekomst

De softwaremaker kondigde al eerder aan te stoppen met de ondersteuning van Flash voor mobiele apparaten. Deze zet komt dan ook niet als een verrassing, omdat het bedrijf al eerder aankondigde dat de Flash Player voor Ice Cream Sandwich (Android 4.0) de laatste zou zijn.

Apple zet al jaren in op HTML5. Steve Jobs vond dat de prestaties van Flash te wensen overlieten op mobiele apparaten en dat HTML5 de toekomst had. Na een korte strijd gooide Adobe gooide de handdoek in de ring voor Flash op mobiele apparaten. De softwaremaker zet nu zwaarder in op het eigen multiplatform AIR.

Slecht werken

Bij het verschijnen van de vorige Android-versie moesten gebruikers het ook al even zonder Flash stellen. Android 4.0 ondersteunde standaard geen Flash meer. Adobe kwam daarop met een update van de Flash Player maar beloofde toen al dat dit de laatste zou zijn.

Ook in de nieuwe versie 4.1, Jelly Bean, zit geen Flash. Er zal nu dus ook geen Flash Player meer te downloaden zijn uit webwinkel Google Play. Android-gebruikers die per se nog Flash op hun nieuwe toestel willen, kunnen uitwijken naar de site van Adobe waar oude versies te downloaden zijn.

0 Reactie(s) op: Flash blijft oude Android-versies ondersteunen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.