FLA-CEO: 'Veel problemen in Foxconn-fabriek'

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 februari 2012 20:05

Nieuws

Auret van Heerden, CEO van de Fair Labor Association (FLA), leek van de week nog te stellen dat de werkomstandigheden in de Foxconn-fabriek bovengemiddeld zijn. Nu komt de CEO hierop terug en claimt dat van toepassing was op 'zijn eerdere interacties met Foxconn'. De FLA zou juist veel problemen hebben aangetroffen in de fabrieken.

Dit heeft Van Heerden tegen Bloomberg verklaard. De eerdere uitspraken zouden van toepassing zijn op eerdere controles die de FLA in opdracht van Apple zou hebben uitgevoerd. De resultaten van de nieuwe inspecties zouden een stuk minder rooskleurig zijn. De CEO verwacht op korte termijn een aantal belangrijke aankondigingen te kunnen doen.

Timing

De timing van het nieuws komt Apple waarschijnlijk niet goed uit. Het leek er juist op dat Apple de kritiek over slechte werkomstandigheden en veel zelfmoordpogingen bij zijn leveranciers de kop wist in te drukken.

Naast de positieve bevindingen waar Van Heerden nu op terug komt, maakte Foxconn bekend de salarissen van werknemers te verhogen en bleek dat ABC Nightline een kijkje mocht nemen in de Foxconn-fabriek in Shenzhen, China. De nieuwe uitspraken van de FLA-CEO zijn dan ook een tegenslag voor Apple.

0 Reactie(s) op: FLA-CEO: 'Veel problemen in Foxconn-fabriek'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.