Firmwareupdate voor 24 inch Cinema Display moet flikkerende schermen verhelpen

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 september 2011 13:47

Nieuws

Apple heeft in stilte een firmwareupdate uitgebracht voor de 24 inch Cinema Display. De firmwareupdate moet het probleem met een flikkerend scherm verhelpen. Veel gebruikers van de 24 inch Cinema Display die het beeldscherm in combinatie met een Mac met Thunderbolt-poorten gebruiken, liepen tegen het probleem aan.

De nieuwe firmware is nog niet officieel door Apple aangekondigd en heeft daarom nog geen officiële supportpagina. Een URL naar het DMG-bestand dat de update zou bevatten is door een Apple supportmedewerker naar een Cinema Display-gebruiker doorgestuurd als oplossing voor zijn individuele probleem. De gebruiker heeft de URL naar de firmwareupdate op het Apple-forum geplaatst. Het bestand staat op een server van Apple.

Verschillende gebruikers melden inmiddels op het forum dat zij de firmwareupdate hebben geïnstalleerd en dat de problemen zich tot nu toe nog niet hebben voorgedaan. Wel plaatsen veel gebruikers hierbij de kanttekening dat zij de Cinema Display nog niet uitgebreid hebben kunnen testen in combinatie met de nieuwe firmware. De gebruikers waarschuwen daarom dat nog niet duidelijk hoe de nieuwe firmware zich na verloop van enkele uren gedraagt.

In het downloadbestand van de firmwareupdate is een omschrijving van de update te vinden. In deze omschrijving staat dat de update voor het 24 inch model Cinema Display bedoeld is. Ook stelt de omschrijving specifiek dat het probleem niet wordt verholpen als de 24 inch Cinema Display met behulp van een Mini DisplayPort-verlengkabel is verbonden met een Mac.

Aangezien Apple nog geen officiële supportpagina heeft gelanceerd voor de firmwareupdate adviseren wij je terughoudend met de update om te gaan. Door het ontbreken van een supportpagina is het niet met zekerheid te zeggen of de firmwareupdate voor alle 24 inch Cinema Display's is bedoeld, of slechts voor een beperkte reeks. Het uitproberen van de firmwareupdate is dan ook volledig op eigen risico.

Let op! De update is sowieso niet bedoel voor de 27 inch Cinema Display.

0 Reactie(s) op: Firmwareupdate voor 24 inch Cinema Display moet flikkerende schermen verhelpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.