Films streamen van pc naar iPad

Door: Martin Gijzemijter | 27 augustus 2010 09:29

How To

De iPad is een handig apparaat om films en series op te kijken, maar het is niet altijd even handig om die films naar het apparaat te kopiëren. Het is veel sneller en prettiger om films gewoon over uw draadloze netwerk naar de iPad te kunnen streamen. Dat is mogelijk met behulp van StreamToMe.

StreamToMe is een app die u kunt kopen in de iPad App Store (2,39 euro). De kosten zijn de tijdsbesparing van het overzetten (en converteren) van pc naar de iPad meer dan waard. Blader naar het programma in de App Store en druk op Installeren, waarna u uw App Store-wachtwoord ingeeft en het programma wordt geïnstalleerd. Uw iPad is nu gereed om een videostream te ontvangen.

Met de app StreamToMe kunt u eenvoudig video’s naar uw iPad streamen.

Vervolgens dient u twee programma’s te installeren op uw pc. Het eerste programma is ServeToMe, dat u gratis kunt downloaden via www.projectswithlove.com. Er is een versie voor Mac OS X en een versie voor Windows XP/Vista/7. Het tweede programma, Bonjour for Windows, is niet noodzakelijk, maar zorgt er wel voor dat uw iPad uw pc automatisch vindt en dat u zelf daarvoor niets hoeft te configureren (wel zo prettig). U downloadt deze software via Apple. Zodra u beide programma’s hebt geïnstalleerd, start u ServeToMe. Bij Video quality kunt u aangeven in wat voor kwaliteit de video’s gestreamd moeten worden. Door een vinkje te plaatsen bij Share iTunes Playlists kunt u automatisch de afspeellijsten van iTunes delen met de iPad. Klik vervolgens op het plus- of minteken om mappen te delen of te verwijderen. Klaar met instellen? Klik dan op ServeToMe helemaal linksboven en vervolgens op Start Server.

U hoeft alleen aan te geven wat u wilt delen en in welke kwaliteit, ServeToMe doet de rest.

Vervolgens start u StreamToMe op de iPad door op het pictogram van de app te drukken. Dankzij Bonjour wordt uw pc direct herkend en kunt u door de gedeelde mappen bladeren. Door op een titel te drukken begint deze direct te spelen. En extra prettig: als u ondertitels in de map hebt geplaatst (op de juiste wijze) dan worden deze gewoon op de iPad weergegeven.

Wanneer u StreamToMe op de iPad start, kunt u eenvoudig door de beschikbare titels bladeren.

1 Reactie(s) op: Films streamen van pc naar iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 januari 2014 15:13 Anoniem
    Nu ik windows 8.1 heb ge-installeerd maakt Streamtome/Servetome maakt de Ipad1 geen verbinding meer met de PC.
    Op Windows XP altijd goed gedraaid.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.