Film gemaakt met iPhone 4 wint op filmfestival

Door: jalmar-westerhoff | 22 februari 2011 13:42

Nieuws

De film Paranmanjang, beter bekend als Night Fishing, heeft onlangs een award gewonnen op het Internationale Filmfestival in Berlijn. De zogeheten Gouden Beer ging naar de Koreaanse regisseur Park-Chan. De film is volledig opgenomen met een iPhone 4.

Paranmanjang won de Gouden Beer Award in de categorie 'Best short film'. De film sleepte de prijs binnen op het Internationale Filmfestival in Berlijn dat voor de 61e keer werd gehouden.

De experimentele film is in 10 dagen opgenomen en had een totale crew van maar 80 mensen. Al het beeld is geschoten met een iPhone 4.

Het verhaal is behoorlijk fantasy, mysterieus en apart. Het gaat over een visser die midden in de nacht (letterlijk) een vrouw aan de haak slaat. Dan wordt hij geconfronteerd met een vorig leven dat hij leidde.

De film gebruikt bepaalde technieken op het gebied van beeld, geluid en special effects. Je zou haast niet geloven dat het geheel met een iPhone 4 is opgenomen. De film is de eerste smartphone-film die ooit een award binnensleepte.

De jury vertelt het volgende over de film: “The film we chose is nothing but a small miracle. Throughout the multi-layered original story of a simple man who is forced to confront his life and death through his shape-shifting, we experienced transformation, judgment and deep forgiveness.”

Preview van Paranmanjang

[youtube]yJYZMhNAUUI[/youtube]

0 Reactie(s) op: Film gemaakt met iPhone 4 wint op filmfestival

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.