Feature Friday: MacBook Pro met Retina-display

Door: Redactie Computer!Totaal | 31 augustus 2012 14:00

Review

Na de iPhone en iPad heeft Apple onlangs ook de MacBook Pro voorzien van een Retina-display. In deze nieuwe aflevering van Feature Friday bespreken Alex en Robert het nieuwe paradepaardje van Apple.

De unibody-behuizing van de MacBook Pro lijkt dan misschien veel op voorgaande versies, Apple heeft weldegelijk een groot aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is de Pro met zijn 1,8 millimeter en 2 kilogram aanzienlijk dunner en lichter. Dit wordt onder meer bereikt door het ontbreken van een disc-drive.

Qua aansluitingen vinden we op deze MacBook Pro twee usb 3.0-poorten, twee thunderbolt-poorten, een sd-kaartlezer en een hdmi-aansluiting. Een gemis is echter een simpele ethernetaansluiting. Daarvoor moet een aparte converter worden aangeschaft.

Retina

Het instapmodel heeft een quadcore-processor van 2,3 GHz, maar u kunt ook kiezen voor een 2,6 of 2,7 GHz-variant. Het meest opvallende aan deze laptop is echter wel het 15,4 inch Retina-display. Dit heeft een resolutie van maar liefst 2880 x 1800 pixels. Wat dit in de praktijk betekent? U ziet het in onderstaande aflevering van Feature Friday!

[youtube]4ar2OnFkqsY[/youtube]

0 Reactie(s) op: Feature Friday: MacBook Pro met Retina-display

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.