FBI en Apple reageren op uitgelekte UDID's

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 september 2012 13:39

iPad

De FBI en Apple reageren op de uitgelekte UDID's die afkomstig zouden zijn van een gehackte FBI-laptop. De FBI stelt dat de claims van AntiSec, de hackersgroep die de gegevens bemachtigd zegt te hebben, vals zijn. Apple laat weten dat de gegevens in ieder geval niet door het bedrijf zijn verstrekt.

Zowel de FBI als Apple gaven hun reactie aan AllThingsD. De FBI stelt dat er geen bewijs is dat iemand heeft ingebroken op een FBI-laptop. Daarnaast zegt de Amerikaanse overheidsorganisatie nooit UDID's te hebben verzameld en hier ook nooit plannen voor te hebben gehad. De uitgelekte gegevens zouden dan ook niet van de FBI afkomstig kunnen zijn.

Reactie van Apple

Natalie Kerris, woordvoerder van Apple, zegt dat de FBI in ieder geval nooit bij Apple heeft aangeklopt om de UDID's op te vragen. Het bedrijf zegt de UDID's dan ook nooit verstrekt te hebben aan de Amerikaanse federale politie. De woordvoerder voegt hieraan toe dat Apple in iOS 6 het gebruik van UDID's aan banden legt door de introductie van een aantal nieuwe API's.

Ook AntiSec laat opnieuw van zich horen. De hackers reageren via het Twitter-account @AnonymousIRC met de boodschap: "Voordat jullie teveel ontkennen: onthou dat wij op 3TB aan extra data zitten. We zijn nog niet eens begonnen". Het lijkt er dus op dat AntiSec van plan is binnenkort meer UDID's te publiceren.

0 Reactie(s) op: FBI en Apple reageren op uitgelekte UDID's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.